60 dkg liszt
1,5 dl tej
4 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
só
60 ml olívaolaj
2 dl víz
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a közepébe öntjük az élesztős tejet és az olívaolajat, majd a langyos vizet. Megsózzuk és alaposan kidolgozzuk, a tészta lágy, könnyen dagasztható kell legyen ha szükséges még egy kevés vizet adhatunk hozzá. Mikor összeállt, letakarva 45 percen át kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és két-három részre osztjuk, attól függően mekkora tepsiben szeretnénk sütni. A tésztákat ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és olajozott tepsibe tesszük. Átkenjük fűszeres paradicsomszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá és 220 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szélei megbarnulnak. Ekkor megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
Az egészet összekeverjük majd egy orara fagyasztoba tesszuk utana tojással megkenjük majd megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon 25 perc alatt aranysárgára sütjük
Elkészítési idő:Tejfölbe élesztő + cukor elkeverjük kicsit megmelegítjük és hagyjuk felfutni.Liszt + margarin összemorzsolni. => ebbe tesszük az élesztős cuccot + felvert tojások 3/4 része + só +...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat jó szokás szerint beleeresztettem a kenyérsütőbe és megdagasztattam vele…utána jó vékonyra sodortam a tésztát, pereceket formáltam és sütőpapíros tepsire tettem. N...
Elkészítési idő:1. Lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába is. 2. A liszteket átszitáljuk és az élesztővel (ha frisset használsz, azt a tejhez keverd), cukorral elkeverjük. Majd a só...
Elkészítési idő: