0.5l tej
1ek cukor
5dkg élesztő
85dkg liszt
2dl olaj vagy olvasztott zsír
Töltelék:
20 dkg margarin vagy vaj
1ek. só
reszelt sajt 30dkg
1 tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit jól kidolgozom hogy sima hólyagos legyen. Ha duplájára kelt négy részre osztom majd késfok vastagságúra nyújtom megkenem a felolvasztott vaj só keverékével és megszórom reszelt sajttal. Feltekerem mint a bejglit és háromszögekre vágom majd a többivel is így teszek. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom vagy akár tortaformába is lehet megkenem tojással 180 fokon megsütöm.
Dörzsöld el a lisztet a vajjal és a burgonyával, add hozzá a tojást, a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a sót, és alaposan dolgozd össze. Pihentesd egy hideg helyen, és 15 per...
Elkészítési idő:A húst dolgozd össze a zabpehellyel, a tojásokkal és a fűszerekkel. A főtt tojásokat pucold meg és vágd őket ketté keresztbe. A muffinformákba tedd be először a sonkacsíkot, arr...
Elkészítési idő:A rámát felolvasztjuk, liszt közé rakjuk, majd a túrót (krumplinyomón), a tejfölt és az egész tojást. A lisztre morzsoljuk az élesztőt, a sót, a cukrot és jól összedolgozzuk. Tégla...
Elkészítési idő: