0.5l tej
1ek cukor
5dkg élesztő
85dkg liszt
2dl olaj vagy olvasztott zsír
Töltelék:
20 dkg margarin vagy vaj
1ek. só
reszelt sajt 30dkg
1 tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit jól kidolgozom hogy sima hólyagos legyen. Ha duplájára kelt négy részre osztom majd késfok vastagságúra nyújtom megkenem a felolvasztott vaj só keverékével és megszórom reszelt sajttal. Feltekerem mint a bejglit és háromszögekre vágom majd a többivel is így teszek. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom vagy akár tortaformába is lehet megkenem tojással 180 fokon megsütöm.
az összes alapanyagot 10 dkg reszelt sajt kivételével össze kell gyúrni és folpakba csomagolva 1 éjszakát hűtőbe tenni. 1 cm vastagra kell nyújtani és a tetejét megkenjük tojásfe...
Elkészítési idő:Elkészítés módja A lisztkeveréket a vajjal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát...
Elkészítési idő:A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő:A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal: a sütőporral és sóval, borssal vegyített l...
Elkészítési idő: