menu

Családireceptkönyv.hu

Szezámmagos kiflik


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A kovászhoz:
0,5 dl langyos tej
1 kk cukor
1 kk liszt
1 élesztő
A tésztához:
1 kg liszt
2 ek só
4 ek cukor
2 tojás
0,5 l langyos tej
3 kávéscsésze olaj
150 gr olvasztott margarin+1 kk só
A tetejére:
1 tojás
szezámmag
tengeri só

Elkészítés:


0,5 dl tejet melegíts meg, keverd bele a cukort, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá 1 kk lisztet,és hagyd az élesztőt felfutni (én ezt egy nagyobb, kb. 3 dl-s bögrében csinálom). Közben egy keverőtálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a sót, a cukrot, 2 tojást, a felfuttatott élesztőt, és 0,5 l langyos tejet, majd legvégül az olajat. Gyúrd addig, amíg már szépen elválik az edény falától, és rugalmas lesz. Ekkor a tésztát oszd 4 egyenlő cipóra, takard le, és hagyd kb 45 percig, vagy 1 óráig letakarva, amíg a duplájára nem kel.
Minden cipót lisztezett felületen nyújts ki 3-4 mm vastagra, majd vágd 16 cikkelyre.
A cikkelyeket kend meg olvasztott margarinnal amibe előzőleg belekevertél 1 kk sót, és tekerd fel. Az így kapott kis kifliket helyezd sütőpapírra, kend meg az 1 felvert tojással, szórd meg durva tengeri sóval és szezámmaggal, majd süsd 200C-on olyan 15 percig, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezek a kis kiflik egyszerűen csodálatosan puhák, szinte olvadnak az ember szájában. 64 db lesz belőlük, és másnap is finomak maradnak. Egyszerűen imádjuk

Szezámmagos kiflik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Szalmasajt
Szalmasajt

a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Húsvéti nyuszi pogácsa
Húsvéti nyuszi pogácsa

Összegyúrni, 3-szor nyújtani & hajtogatni, darabolni, tepsibe rakni, lekenni, 10-12 perc alatt alsó-felső lángon megsütni. + pici tejföllel kikevert tojássárga a tetejére – ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Piaci lángos
Piaci lángos

1. Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt pici cukorral 2. Szitáljuk át a lisztet és keverjük bele a sót 3. Keverőtálba rakva a sós lisztet, lassanként adagolva adjuk hozzá a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos csiga --Gabriella
Sajtos csiga --Gabriella

A tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk