1 tojás
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg vaj, vagy margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át hagyjuk kelni. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. A sajtot kis csíkokra vágjuk, a közepükbe tesszük és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejüket átkenjük kevés olajjal és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni. Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb fél-1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejjel és a cukorral meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a főtt, áttört, kihűlt krumplit, a sót, a tojást és összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót. Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. 2. A v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű