1 tojás
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg vaj, vagy margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át hagyjuk kelni. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. A sajtot kis csíkokra vágjuk, a közepükbe tesszük és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejüket átkenjük kevés olajjal és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk és perec szaggatóval szaggatjuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a száraz dolgokkal keverd össze! 2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni! 3. A kikent vagy kibél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Krumplit megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, 1 tk. sóval és az olvasztott vaj felével összekeverjük. 2.Élesztő+cukor+langyos tej 3.Liszt+1 kiskanál sót elkeverjük, ebbe beleme...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit kenyérsütő gép üstjébe sorakoztatjuk, rugalmas tésztává gyúrjuk - illetőleg hagyományos kelt tésztát készítünk: tejben felfuttat az élesztő... Fél óráig lan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes