1 tojás
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
1,5 dl natúr joghurt
20 dkg vaj, vagy margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg sajt
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk, hozzáadjuk az élesztős tejet és összegyúrjuk. Letakarjuk és 40 percen át hagyjuk kelni. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és háromszögekre vágjuk. A sajtot kis csíkokra vágjuk, a közepükbe tesszük és feltekerjük. Kiolajozott tepsibe tesszük, a tetejüket átkenjük kevés olajjal és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Összemorzsoljuk az élesztőt a liszttel, hozzákeverjük a sót a reszelt sajtot a margarint, a zsírt és a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük. U...
Elkészítési idő:A lisztet, sütőport, vajat tojássárgáját, sót, tejfölt egy tálba tegyük. Az egészet jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk. Papírral bélelt tepsire ten...
Elkészítési idő:Elkeverem a lisztet a sóval és szódabikarbónával, majd összegyúrom a túróval, zsírral és az egyik tojással. Pár órát hűtőben pihentetem, majd lisztezett deszkán 1 centi vastagságú...
Elkészítési idő: 1 óra