menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS HÁROMSZÖGEK


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt
5 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1,5 dl olaj

Töltelékhez: 3 tojás sárgája, 20 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet bele tenni fokhagymát, zöld- v. póréhagymát, snidlinget, apróra vágott sonkát, maradék felvágottat, stb.)

Elkészítés:


Az élesztőt tejben felfuttatom, a hozzávalókat összedolgozom és 4 egyforma cipót formálok. Keleszteni nem kell. Nagy tepsi méretűre nyújtom a cipókat, majd az elkészített töltelékkel lekenem a tésztát. Feltekerjük, mint a csigát, majd háromszögeket vágok belőle.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, fél órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 240 fokra.
Pihentetés után a tojásfehérjével megkenjük a tészták tetejét, reszelt sajtot és szezámmagot szórunk rá, majd világosbarnára sütjük 240 fokon. Kb. 20-25 perc alatt készre sül.

SAJTOS HÁROMSZÖGEK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet morzsásítom a vajjal, sóval, sajttal. Hozzákeverem a tejfölt, de csak annyit, hogy összeálljon tőle. Kinyújtom, tojással megkenem, majd derelyevágóval csíkokra vágom....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Fornetti pogácsa
Fornetti pogácsa

Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Katalin
Sajtos ropogós
Sajtos ropogós

A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegen kelesztett burgonyás pogácsa recept
Hidegen kelesztett burgonyás pogácsa recept

A cukros langyos tejbe morzsolt élesztőt fölfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy tálban. Addig gyúrjuk, amíg egynemű nem lesz a tészta. A tésztát lazán letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk