50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
só
1 dkg cukor
Az élesztőt, szokásos módon a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét "kockázzuk" és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.
Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd pálcikákra vágjuk, végül forró sütőben kb. 8 perc alatt kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg vastag, halványbarna hab képződik a folyadék tetején. Apróra vágjuk a káposztát, amelyből előzőleg kinyomkodtuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűU prosijano brašno umiješajte maslac, paštetu, malo soli i papra i dobro ocijeđeni kravlji sir. 2. Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji na hladnom mjestu dva sata....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű