menu

Családireceptkönyv.hu

Magos lapok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3,5dl liszt ( csak tk, vagy keverve kevés más liszttel max 30%)
1dl lenmag
1dl szezámmag
1 dl napraforgó mag
1 dl zabpehely
1,5 tk só
1 dl növényi olaj
2 dl víz
1 tk sütőpor

Elkészítés:


hozzávalókat össze dolgozzuk, majd a kész tésztát kb 30 percet pihentetjuk.
Két süti papír között hajszál vékonyra nyújtjuk.
Sütés elott kívánt formára vágjuk es 175 fokon kb 35 percig sütjük.( amíg szép színe lesz)

Trükkök, tippek, praktikák:


finom ropogós :) rájárni való

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem....

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Szilveszteri partifalatkák
Szilveszteri partifalatkák

A még langyos krumplit összekeverjük a vajjal és a sóval, majd kihűtjük. Belegyúrjuk a lisztet, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Bajor zsemle - szárított élesztő
Bajor zsemle - szárított élesztő

Keverjük először össze a száraz hozzávalókat! Ha valakinek nincs otthon amarántja (semmilyen formában) és/vagy tápióka keményítője, csak simán hagyja ki és tegyen bele helyette 1-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos pogácsa - Dudutól
Sajtos pogácsa - Dudutól

1. A tejfölt meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, összegyúrunk mindent, és egy éjszakát, de legalább 4 órát hűtőben pihentetjük. 2. Reggel átgyúrjuk, vagy hajtogatjuk, sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk