3,5dl liszt ( csak tk, vagy keverve kevés más liszttel max 30%)
1dl lenmag
1dl szezámmag
1 dl napraforgó mag
1 dl zabpehely
1,5 tk só
1 dl növényi olaj
2 dl víz
1 tk sütőpor
hozzávalókat össze dolgozzuk, majd a kész tésztát kb 30 percet pihentetjuk.
Két süti papír között hajszál vékonyra nyújtjuk.
Sütés elott kívánt formára vágjuk es 175 fokon kb 35 percig sütjük.( amíg szép színe lesz)
finom ropogós :) rájárni való
Meleg tejbe tesszük az 1 mk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejére kevés lisztet szórunk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, kevés vízzel, sóval elkeverjük. Ezzel kenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyira bíztam a receptben, hogy első alkalommal dupla adagot sütöttem, nem bántam meg :) Az is tény, hogy a mélyhűtőben pihent ½ kg darált tepertőm, nem akartam a másik felét viss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont, az aprított hagymát, a felkockázott kápiát, a fokhagymát, a kukoricát összekeverjük a tejföllel. Enyhén megsózzuk. Az élesztőt felfuttatjuk cukrozott tejben, majd a több...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű