1/2 kg liszt
1 csomag száraz élesztő
1 ek. cukor
1 tk. só
2.5-3 dl tej
5 dkg vaj
1 tojás
9 db roppanós virsli
Tojás sárgája a lekenéshez, valamint szezámmag.
Az élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát. Ezután lisztezett lapon, 9 részre osztjuk a tésztát, gombócokat formálunk belőlük, majd akkora körré nyújtjuk a tésztát, amibe a virsli belefér. A virslit a tészta szélére tesszük, felcsavarjuk és éles késsel 6 helyen bevágjuk, de nem vágjuk teljesen át a rolnit.
Kör alakra hajtjuk a virslis rolót, majd a jobb felső virslis részt a bal utolsó virslis rész elé tesszük, és az összes virslis részeket kihajtogatjuk. Úgy fog kinézni, mint egy virág.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a "virágokat", tojás sárgájával lekenjük őket és szezámmaggal meghintjük. Előmelegített sütőben 180-200 C-on, pirosra sütjük.
Mikor kisült, pár percig pihentetjük, majd melegen mustárral, ketchuppal, majonézzel vagy salátával tálaljuk.
4 deci tejbe 3 kanál lisztet összekeverek majd sűrűre főzöm.1 kocka margarint beleteszek majd 3 marék reszelt trappista sajtot 4natur kemping sajtot 1 nagy dobozos tejfölt teszek b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinnal és a tojás sárgákkal jól elmorzsoljuk. Az élesztőt 1 dl tejben, amibe belekevertünk 1 tk cukrot, felfuttatjuk. Az élesztőt a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz lisztet, a sütőporral, a reszelt sajttal, sóval elkeverjük, majd beletesszük a tojásokat és a puha vajjal összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá kevés tejet. A tésztából hen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. A tésztát a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű