menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1kg liszt 50 dkg túró, 50dkg Ráma, 1cs friss élesztő, 1dl tej (az élesztő fut.+1ek cukor ) 3db tojás sárgája, 1.5 ek. só, tejföl amennyit felvesz.

Elkészítés:


Közepes keménységű tésztát készítünk,3x30 percenként hajtogatni, mikor ki van nyújtva sajtot reszelni rá és úgy hajtani. Kiszaggatni tojással megkenni ,sajtot szórni rá.Én a tepsiben még kelesztem 180 fokon légk. sütöm (vizet löttyintek a sütőbe)

Túrós pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VENDÉGVÁRÓ, SAJTOS ROPOGÓS
VENDÉGVÁRÓ, SAJTOS ROPOGÓS

Egy tálba öntsük a lisztet keverjük el a sütőporral, majd gyors mozdulatokkal morzsolgassuk el a margarint. Adjuk hozzá a sót, a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Lazán gyúrjuk...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sajtos kifli 2.
Sajtos kifli 2.

Minden hozzávalót jól összegyúrunk, ketté választjuk, kinyújtjuk és 1 órát pihenni hagyjuk. Utána megkenjük langyos, olvasztott margarinnal 8 felé vágjuk és kiflit formálunk belő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Minden hozzávalót összekeverünk,dagasztjuk és kivajazott tálban hagyjuk kelni.Utána kinyújtjuk 3-5 cm vastagra,berácsozzuk a tetejét a diszités kedvéért és kiszaggatjuk,tepsire rak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Mákos kréker
Mákos kréker

Fél cm vastagra nyújtjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk