12,5 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
só
A tetejére:
2 tojásfehérje
10 dkg reszelt sajt
köménymag, vagy szezámmag
Elkészítése:
A vajat a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval kikavarjuk. A lisztet a sütőport és a reszelt sajtot is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd becsomagoljuk fóliába és 2 órára hűtőbe tesszük. Átgyúrjuk a tésztát és lisztezett felületen kinyújtjuk, karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. A tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tojásfehérjéket felverjük és átkenjük vele, reszelt sajtot, köménymagot, vagy szezámmagot szórunk rá. Közép meleg sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje megpirult, készen is van.
A sonkát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd félretesszük. A maradék zsírban üvegesre pároljuk a vöröshagymát, fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta a friss spenótot. A fetá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kolbászt karikázzuk fel, pirítsuk meg, és egy aprítóban pépesítsük. A vajat a liszttel morzsoljuk el, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk össze, az instant élesztőt nem kell...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesÖsszegyúrtam, kelesztettem, vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem tejföllel, megszórtam medvehagymával, sajttal. Feltekertem, 1,5 ujjnyi vastag csigákat vágtam. Hőfoko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKihatjuk a hűtőből kivett leveles tésztát (egy szelet bacon pont olyan hosszú, mint a tésztánk). Vágjuk el a tésztát kb. 8-10 db-ra, használjunk egy szelet bacont mércének, és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű