Hozzávalók :
50 dkg liszt
25 dkg vaj ( vagy Ráma )
1 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
Töltelék :
25 dkg reszelt sajt ( nálam trappista )
15 dkg vaj
A lisztbe a vajat elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval együtt egy rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk és téglalapokat nyújtunk belőle.
A vajat a reszelt sajttal ( ízlés szerint fűszerekkel ) jól kikeverjük, és elfelezve a tésztalapokra kenjük, majd egyenként szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük, ha sietünk fél órára a mélyhűtőbe.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a rudakat szalámiszerűen felszeleteljük, majd a kis csigákat sütőpapíros tepsire rakjuk és 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Többször sütöttem már ilyen sajtos csigát, csak nem voltam teljesen megelégedve a végeredménnyel, ezért nem lett belőle bejegyzés. Ma végre úgy sikerült, addig változtattam az arányokon, hogy nyugodt szívvel megosztom veletek, mert tényleg nagyon finom és ropogós lett. Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, az én ízlésemnek annyira sós volt, hogy szinte ehetetlen, a tésztájához és a sajthoz is evőkanálnyi sót írtak elő. A másik amit megváltoztattam a reszelt sajthoz adott vaj mennyisége, szerintem jóval kevesebb is elég, és inkább több sajtot adtam hozzá. Így a recept eredetét már nem is tudom megjelölni, mert annyit variáltam rajta, és végül több receptből gyúrtam össze. ? Egyébként nagyon tudom ajánlani az ünnepek közeledtével, mert előre el lehet készíteni és rúdban lefagyasztani, majd csak elő kell venni, felszeletelni és frissen kisütni. A tölteléket változatosabbá, színesebbé tudjuk tenni, ha kevés pirospaprikát vagy paprikakrémet, esetleg valamilyen zöldfűszert keverünk hozzá.
A lisztet a sütőporral egy tálban összekeverjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a kis kockákra (5 mm) vágott sajtot valamint az apróra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meleg vizet összekeverjük a cukorral, meg az élesztővel, 5 percig hagyjuk állni, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet elkeverjük a sóval, és beleöntjük az élesztős v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Rerdjati kore u pouljen pleh( 3 kore izmedu kora po malo ulja ) 2. Na tu koru trecu posuti kecap moze malo kuvanog paradaiza, origano posuti seckanu sunku i slaninu....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát jó alaposan begyúrjuk, langyos helyen ruha alatt, vagy kelesztőtálban 1 óra hosszát kelesztjük, majd kb. 25 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk. A téglalap közepére hosszában...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű