Tészta
- 1 kg liszt lisztezésével együtt
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- só
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- kis cukor
- 15 dkg vaj
Töltelék
- 1 pohár fokhagymás tejföl
- 30 dkg sonka
-30-40 dkg sajt
A tésztát összegyúrom, duplájára kelesztem, 3 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom, majd a fokhagymás tejföllel vékonyan megkenem, rászórom a sonkát és a reszelt sajtot. Összetekerem, mint a bejglit, majd kétujjnyi vastagra szeletelem. A sütőpapíros tepsibe elfektetem, megszórom reszelt sajttal, és megsütöm.
Megjegyzés: A sóval óvatosan kell bánni, mert a sajt is és a sonka is sós lehet! A fokhagymát ki lehet hagyni, ha valaki nem szereti.
A burgonyát meghámozzuk, majd uborka szeletelőn legyaluljuk. Lényeg hogy vékony szeleteket kapjunk. Áztassuk be bő, hideg vízbe, öblítsük le, csepegtessük le szárazra és bő, forró...
Elkészítési idő:A liszthez hozzá adjuk a rámát a zsírt a tojást a sót a sajtot,belemorzsoljuk az élesztőt összegyúrjuk,1 órára a hűtőbe tesszük.Utána nyújtjuk bekenjük tojással megszórjuk sajttal...
Elkészítési idő: 2 óraA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kiny...
Elkészítési idő: 30 perc