menu

Családireceptkönyv.hu

Baconos csavart


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 25 dkg leveles tészta
- mustár
- reszelt sajt
- 25-30 dkg bacon
- tojás
- szezámmag)

Elkészítés:


A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen.
A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a tésztát mustárral, majd egy réteg durvára reszelt sajtot is szórtam rá. Ekkor egymástól néhány mm-re ráfektettem a bacon szalonnákat, majd szétvágtam. A két végét megfogva csavartam néhányat a csíkokon, a végüket kicsit összecsippentettem. Meg lehet kenni tojással és megszórni szezámmaggal (én elfelejtettem). Sütőpapíros tepsire fektetve 10-12 perc alatt megsütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet a tésztát vastagabban is hagyni, de vékonyra nyújtva finoman szétomlik, ahogy ráharapunk, szerintem így jobb.

Baconos csavart

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mici Korcz
Sajtos ropi, bögrés
Sajtos ropi, bögrés

1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyors fetasajtos pogácsa (Annuskám)
Gyors fetasajtos pogácsa (Annuskám)

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alsó-felső mód, légkeverés nélkül (vagy 160 fok légkeveréssel). 1 nagy tepsire sütőpapírt terítünk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtosroló
Sajtosroló

Ehhez a recepthez szükséged van henger alakú formázóra, kb. 10 cm hosszú fém eszköz. Erre kell a vajas tésztacsíkokat majd feltekerni. Kétféleképpen lehet elkészíteni az egyik a b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Taralli - olasz ropogtatnivaló (Sóbors)
Taralli - olasz ropogtatnivaló (Sóbors)

Robotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává dagasztjuk. Ezen a ponton adhatjuk a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk