- 25 dkg leveles tészta
- mustár
- reszelt sajt
- 25-30 dkg bacon
- tojás
- szezámmag)
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen.
A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a tésztát mustárral, majd egy réteg durvára reszelt sajtot is szórtam rá. Ekkor egymástól néhány mm-re ráfektettem a bacon szalonnákat, majd szétvágtam. A két végét megfogva csavartam néhányat a csíkokon, a végüket kicsit összecsippentettem. Meg lehet kenni tojással és megszórni szezámmaggal (én elfelejtettem). Sütőpapíros tepsire fektetve 10-12 perc alatt megsütöttem.
Lehet a tésztát vastagabban is hagyni, de vékonyra nyújtva finoman szétomlik, ahogy ráharapunk, szerintem így jobb.
Elkèszìtès: a lisztet az olvasztott margarinnal, tojàssàrgàval, tejföllel, ès a kovàsszal,jòl ki dolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük, utànna kinyùjtjuk reszelt sajttal megszòrjuk,...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleszórjuk az instant élesztőt, majd felfuttatjuk. A puha vajhoz hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót, és a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő:A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A tésztát dagasztás u...
Elkészítési idő: 70 perc