- 25 dkg leveles tészta
- mustár
- reszelt sajt
- 25-30 dkg bacon
- tojás
- szezámmag)
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen.
A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a tésztát mustárral, majd egy réteg durvára reszelt sajtot is szórtam rá. Ekkor egymástól néhány mm-re ráfektettem a bacon szalonnákat, majd szétvágtam. A két végét megfogva csavartam néhányat a csíkokon, a végüket kicsit összecsippentettem. Meg lehet kenni tojással és megszórni szezámmaggal (én elfelejtettem). Sütőpapíros tepsire fektetve 10-12 perc alatt megsütöttem.
Lehet a tésztát vastagabban is hagyni, de vékonyra nyújtva finoman szétomlik, ahogy ráharapunk, szerintem így jobb.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A gomba belsejét távolítsd el, valamint szedd ki a sötét kis lemezkéit is egy kanállal, ezután kenegesd meg a gombafejeket olíva olajjal. Alufól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRemek rágcsálnivaló hideg téli estékre Reszeljük le vagy daráljuk meg robotgéppel a sajtot. Dolgozzuk össze a margarinnal, a liszttel, a sóval. Adhatunk hozzá apróra vágott snid...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. ◾️A liszteket egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidag...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA túrót áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és a többi összetevőt, majd 30 percet pihentetjük. Szilikon lappal vagy sütőpírral bélelt tepsire kis halmokat készítünk. (Kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű