• 500 g finomliszt,
• 450 g vaj,
• 450 g tehéntúró, lehetőleg legalább 7% zsírtartamú
• 2 tojássárgája,
• 1 kk só,
• 1 egész tojás kenéshez,
• köménymag szóráshoz
1. A lisztet a vajjal jól eldolgozzuk
2. A túrót áttörjük egy szitán majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával és sóval majd összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságra, kiszaggatjuk és tepsibe tesszük.
4. A tetejüket lekenjük felvert tojással, köménymaggal megszórjuk és 180°C/360°F sütjük 35-40 percig
Én a 4 cm átmérőjű szaggatót szeretem használni és ez kb. 50-52 pogácsát ad
A recept tésztája kenyérsütőgépben készül: - Program: dagasztóprogram
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon a felapritott hagymat lepiritjuk, hozzaadjuk a sonkat, so, bors, beletesszuk a reszelt sajtot es 2 tojast. Remegosre sutjuk. A tesztat 1-1.5 cm vastagra nyujtjuk, 9-10 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tejföllel. Sóval ízesítjük. Két órát pihentetjük. Közben a káposztát kevés olajon megdinszteljük. Ha letelt a két óra, a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt a hagymát, az uborkát, felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. A langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az élesztős tejet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű