• 500 g finomliszt,
• 450 g vaj,
• 450 g tehéntúró, lehetőleg legalább 7% zsírtartamú
• 2 tojássárgája,
• 1 kk só,
• 1 egész tojás kenéshez,
• köménymag szóráshoz
1. A lisztet a vajjal jól eldolgozzuk
2. A túrót áttörjük egy szitán majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával és sóval majd összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságra, kiszaggatjuk és tepsibe tesszük.
4. A tetejüket lekenjük felvert tojással, köménymaggal megszórjuk és 180°C/360°F sütjük 35-40 percig
Én a 4 cm átmérőjű szaggatót szeretem használni és ez kb. 50-52 pogácsát ad
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk géppel vagy kézzel, majd 15 percre a fagyasztóba tesszük. Ha géppel gyúrjuk a tésztát (például dagasztófejjel), akkor is gyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukorral langyos tejjel felfuttatom.Egy nagyobb tálba rakom a burgonya pürét,hozzáadom a lisztet, zsírt,tejfölt,tojást sót,reszelt sajtot majd a végén a felfuttatót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű