• 500 g finomliszt,
• 450 g vaj,
• 450 g tehéntúró, lehetőleg legalább 7% zsírtartamú
• 2 tojássárgája,
• 1 kk só,
• 1 egész tojás kenéshez,
• köménymag szóráshoz
1. A lisztet a vajjal jól eldolgozzuk
2. A túrót áttörjük egy szitán majd hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával és sóval majd összedolgozzuk.
3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságra, kiszaggatjuk és tepsibe tesszük.
4. A tetejüket lekenjük felvert tojással, köménymaggal megszórjuk és 180°C/360°F sütjük 35-40 percig
Én a 4 cm átmérőjű szaggatót szeretem használni és ez kb. 50-52 pogácsát ad
Az élesztőt kis cukros vízben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal (kivéve az egész tojást) egy nagyobb tálban alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva kb 30 percig pihent...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megkelt tésztát 4 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk és 8 háromszögre vágjuk. Pizzakrémmel megkenjük és feltekerjük. Tojásfehérjével megkenjük és sajttal megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát gyúrunk az összetevőkből. Legalább fél órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménymaggal. Felvágjuk, majd te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 45 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg margarint, 2 teáskanál sóval és 10 dkg reszelt sajttal összekeverjük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejfölt és egy tojást. Az egés...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű