Sajtos pogácsa
30 dkg liszt, 15 dkg ráma, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás sárgája, 1 dl langyos tejben felfuttatott 1 dkg élesztő, só ízlés szerint, kb. fél dl tejföl. A hozzávalókból kellemesen gyúrható lágy tésztát gyúrunk, 1 órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle, tetejét tojással megkenjük, sajtot szórunk rá és megsütjük.
1. A lisztet, a vajat, a túrót, a tojásokat és a sót összedolgozzuk. 2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és tepsibe tesszük. 3. A tetejüket lekenjük felvert tojással,...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom a tésztát, és megkelesztem. Ekkor kivettem, kettéosztottam a tésztát, és két szép nagy kört nyújtottam belőlük. A paradicsomszószt összekevertem az apróra vágott bazs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet átszitálom és elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva tésztát gyúrok belőle. Pihentetés nélkül kb ujjnyi...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Könnyű