Családireceptkönyv.hu

Sajttekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 db lapkasajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg sajtkrém, 10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, petrezselyem

Elkészítés:


A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, majd megszórjuk a reszelt sajttal és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.

Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.

Majd befedjük a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük, majd a sonkaszeletekre kenjük.

Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa

A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
400. Nosztalgia perec
400. Nosztalgia perec

Gépben kevertem és dagasztottam össze a hozzávalókat, majd hagytam duplájára kelni. 1,5 óra. Három részre osztottam a tésztát, hosszú rudakat sodortam, majd 3 nagyobb perecet form...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás sajtos hagymás rétes
Sonkás sajtos hagymás rétes

A hagymát apróra vágjuk. A réteslapokat egymásra tesszük, közben egy ecsettel minden réteget (a tetejét is) megkenünk olajjal. A reszelt sajtot elkeverjük a felvert tojásokkal, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hugom sajtos rud
Hugom sajtos rud

A tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk