12 db lapkasajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg sajtkrém, 10 dkg vaj, 9 szelet gépsonka, 5 db tojás, só, őrölt bors, 1 teáskanál mustár, petrezselyem
A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, majd megszórjuk a reszelt sajttal és meleg sütőbe tesszük 2 percre, épp csak hogy kissé összeolvadjon.
Hagyjuk lehűlni. Míg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt a kihűlt sajtra kenjük.
Majd befedjük a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük, majd a sonkaszeletekre kenjük.
Szorosan feltekerjük, tálra tesszük, letakarjuk fóliával és hűtőben lehűtjük, majd éles késsel szeleteljük.
A tészta hozzávalóit tálba rakjuk, dagasztjuk, majd 2 részre osztjuk. Gyúródeszkán kb. 30 cm-es téglalapokat nyújtunk, megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, alufóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk,majd duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, majd 30 percenként 3-szor hajtogatjuk. Kinyújtjuk, darabonként tojással lekenjük, tetejét bevagdaljuk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA vaj és az olívaolaj keverékén pirítsuk meg az apróra kockázott hagymát, adjuk hozzá a gombát, majd a felaprított fokhagymát. Öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára k...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes