Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g finomliszt
250 g vaj
200 g tejföl
50 g friss élesztő
2 db tojás
1 db tojássárgája
150 g ementáli sajt
1 dl tej
só ízlés szerint

Elkészítés:


Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megáztatjuk.
Majd a liszt közepébe öntjük, a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
Pihentetjük 30 percet. Majd kinyújtjuk kb 2 cm-re, és összehajtogatjuk a szokásos módon. 30 percet pihentetjük újból. Ezt a műveletet még megismételjük 3-szor.
Ezután lisztes deszkára borítjuk a tésztát, 2 cm-re kinyújtjuk. A tészta tetejét megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütjük. Jó étvágyat.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Túrós pogi
Túrós pogi

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos-sajtkrémes bucik
Baconos-sajtkrémes bucik

A töltelék ropogósra sütött bacon, aminek a kisült zsírjából tettem a tésztába, fantasztikus ízt adott neki. Hogy ne legyen száraz készítettem egy besamel alapú sajtmártást, azzal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos keksz
Sajtos keksz

A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, és a szezámmagot. Elkeverjük, majd belereszeljük a hideg margarint, és nagyjából összekeverjük. A végén aprá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk