50 dkg finomliszt
1 csokor medvehagyma
2 tojás sárgája
1 dl tejföl (1 kis dobozos 150 g)
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor
2 kk só
1 felvert tojás a tetejére
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe (egymásra) hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával, az előbbi módon felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük.
190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlink
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetetlenül lágy és jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat az apróra vágott medvehagymával összegyúrjuk. Fél óráig kelesztjük. Aztán ujjnyira nyújtjuk, hajtogatjuk, s 15 per...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű