Tészta:
50 dkg finomliszt
30 dkg margarin
2 dl tej
1 csomag sütőpor
só ízés szerint
Krém:
30 dkg margarin
30 dkg reszelt sajt
só (kevés!)
1 kk pirospaprika
A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a
/margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és
összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet
adjunk még hozzá.
Amíg elkészítjük a sajtkrémet, addig hűtőbe tesszük.
A krémhez a puha margarinban elkeverjük a sajtot, paprikát és
kevés sót
A tésztát 4 részre osztjuk. Az egyiket enyhén lisztezett
deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és
egyenletesen rákenjük a sajtos krém egynegyed részt, majd szorosan
feltekerjük. Folpackba csomagolva egy
éjszakára hűtőbe tesszük.
A többi tésztát is így készítjük el.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra szeljük és 170 fokra
melegített sütőben -15-20 perc alatt szép pirosra sütjük (ne
süssük túl, mert könnyen kiszárad!)..
Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad
Az összetevőket összekeverjük. Hagyjuk kelni, bedagadni, majd olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és simára keverjük, majd felfuttatjuk: kb. 5-10 perc. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 210 °C-ra melegítsük elő. A száraz adalékokat összekeverjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elmorzsoljuk őket egymással úgy, hogy a tészta maradjon morzsalékos állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kimérünk 30 dkg lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk a zsírt, és beleszórjuk a reszelt sajtot. 2. Összedolgozzuk tejföllel és tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz