50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
1 cs élesztő
2 dl joghurt
1 dl tej
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
magkeverék a pogácsa tetejére
+1 tojás a kenéshez
Az élesztőt langyos tejben felfuttajuk a kanál cukorral, a lisztet a kockára vágott margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipóvá formáljuk és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. A tészta pihentetése után lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk magkeverékkel, ki hogyan szereti !
Előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20-30 perc akatt pirosra sütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit. Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszü...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. 2. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. 3. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajas tésztát olvaszd ki, és nyújtsd ki 3-4 mm vastagságúra. Vágj 2 cm széles és 15 cm hosszú csíkokat. Tekerd fel a rolóra úgy hogy minden tekerés a az előzőt 1/3-ban fedje be....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű