50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás
1 cs élesztő
2 dl joghurt
1 dl tej
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
magkeverék a pogácsa tetejére
+1 tojás a kenéshez
Az élesztőt langyos tejben felfuttajuk a kanál cukorral, a lisztet a kockára vágott margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipóvá formáljuk és egy órára betesszük a hűtőszekrénybe. A tészta pihentetése után lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk magkeverékkel, ki hogyan szereti !
Előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20-30 perc akatt pirosra sütjük.
50 dkg liszt, 2 dl tej, 3 ek olaj, 1/2 élesztő,1 tk cukor, 1 tk só... cukor, tej élesztő meg kell langyosítani...m ajd hozzá a többit... jól kidagasztom... 30-40 perc kelesztés for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen, vagy tekerjük ki, ha már eleve nyújtottat választottunk. Ha mirelit tésztát vettünk, időben vegyük elő és nyújtsuk ki nag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint mikróban néhány másodperc alatt (30mp) felolvasztjuk, és a lisztekkel összekevetjük. Hozzáadjuk a sót, tojást, tejszínt (esetleg az őrőlt magokat, és sajtot), és tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű