50 dkg liszt,25 dkg zsír,20 dkg sajt,3 teáskanál só,2,5 dkg élesztő
1 egész tojás, tejföl
Tetejére:5 dkg sajt,1 tojás
Tedd egy tálba a lisztet, morzsold hozzá az élesztőt, majd add hozzá a zsírt, és kézzel kezdd el összemorzsolni. Mehet hozzá a só, a reszelt sajt, az egész tojás, egy-két evőkanál tejföl, majd az egészet gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szükséges, még kanalanként adagolj hozzá tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már teljesen elválik a tál falától és a kezedtől is.
Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát ujjnyi vastagságúra. A tetejére kend a villával felvert tojást, majd vágd fel tetszés szerint. Ezt a műveletet derelyevágóval is elvégezheted. Végül a tetejére szórj reszelt sajtot. Rakd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a többi hozzávalót és összegyúrjuk. A tésztát ketté vesszük és legalább egy óráig a hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszttel, túróval, tojással és kevés vízzel galuskatésztát készítünk, ízlés szerint sóval. Míg a tészta áll, a szalonnát a Konyhai késsel apró kockákra vágjuk, és a Mesterszakács N...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót. Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű