40 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
1 lapos ek só,
25 dkg margarin vagy 20 dkg zsír,
1 ek 10 %-os ecet,
3-4 evőkanál tejföl
1 tojás a lekenéshez
valami, a szemek kialakításához /bors,napraforgómag/
A hozzávalókat összedolgozni (a tejföl annyi, amennyitől összeáll), és letakarva néhány órát (vagy akár pár napot is) pihentetni kell a hűtőben.
Ha kivettük a hűtőből, kinyújtjuk és kialakítjuk a malacokat.
Egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tészta egy részét, egy másik részéből kisebbeket szaggatunk, ebből lesznek az orrocskák. A nagyobb korongokat megkenjük felvert tojással, kicsit bemetsszük és visszahajtjuk, így lesznek a fülei. A kisebb korongokat fogpiszkálóval megszúrjuk, ez lesz a orron a lyuk, majd a nagyobb korongokra /fejre/ ráillesztjük az orrocskákat és tetszés szerinti maggal/borssal díszítjük. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon rózsaszínűre sütjük.
megjegyzés:
borssal készítve szebbek a szemek, mint napraforgóval, de ebben az esetben fogyasztás előtt távolítsuk el őket a süteményről
Sajtkrém: 40dkg sajtkrém(lidlben vásárolt) 4-5gerezd fokhagyma 10dkg füstőlt sajt 2csipet só Fehérbors ízlés szerint Ezeket robotgéppel összedolgozzuk,habzsákba töltjük. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKÁPOSZTA: A káposzta torzsáját kiszedjük, majd lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet, majd jól kinyomkodjuk. Egy edényben felhevítjük a zsírt és karamellizáljuk benne a...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA medvehagymának leszedjük a szárát megmossuk, leitatjuk a vizet róla és apróra vágjuk. A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A margarint a liszttel elmorzsoljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű