25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
1/2 ek só
1 sütőpor
1 tojás a kenéshez
sajt a szóráshoz
1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk.
2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk.
3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.
Én zabpehelyliszttel készítem.
Medvehagymát is lehet belevágni, úgy még finomabb :) csak akkor hajtogatom a têsztát párszor.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesMindent összegyúrunk,kinyújtjuk vékony szalagokra elmetéljük derelye metszővel. Tetszés szerint amilyen hosszúkat akarunk. .Megsodorjuk és kettőt egybe fonunk .Megkenjük tojással é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a kevés liszttel eldörzsöljük, a többi lisztet a Rámával eldolgozzuk, beletesszük a tejfölt, olajat, reszelt sajtot és a fűszereket. Lágy tésztát kapunk, amit háromszor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összetevőket gyúrjuk simára, majd tegyük hűtőbe, pár órára, vagy akár egész éjszakára. Ezután gyúrjuk át, és nyújtsuk ki, késsel rácsozzuk, be a tetejét majd szúrjuk ki, és egés...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű