25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
1/2 ek só
1 sütőpor
1 tojás a kenéshez
sajt a szóráshoz
1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk.
2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk.
3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.
Én zabpehelyliszttel készítem.
Medvehagymát is lehet belevágni, úgy még finomabb :) csak akkor hajtogatom a têsztát párszor.
1. A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. Míg az élesztő felfut, addig a dagasztótálba belemérjük az összes többi hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat és egy éjszakára hideg helyen pihentetem. Reggel 2 x hajtogatom, kinyújtom (nem nagyon vékonyan, kb. kisujjnyi vastagra), megkenem egy egész tojással,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejbe morzsold bele a vajat, és melegítsd fel. Vedd le a tűzről, szitáld bele a lisztet, és folyamatosan kevergesd, nehogy összecsomósodjon. Akkor jó, amikor a fakanálról leválik...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű