25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
1/2 ek só
1 sütőpor
1 tojás a kenéshez
sajt a szóráshoz
1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk.
2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk.
3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.
Én zabpehelyliszttel készítem.
Medvehagymát is lehet belevágni, úgy még finomabb :) csak akkor hajtogatom a têsztát párszor.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat) előmelegítjük. A töltelékhez a paprikákat és a cukkinit beletesszük egy tepsibe, meglocsoljuk az olajjal, és összeforgatjuk vele. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percet pihentessük. Ezután 3 egyenlő részre osszuk el a tésztát és nedves kézzel formázzunk belőle bagetteket vagy zsemléket. Éles késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sót rögtön belerakhatjuk a lisztbe, egy villával elkeverem. Elmorzsoljuk a zsírt a liszttel. Tojásokat belerakom, tejfölt kis adagokban hozzákeverem, hogy felvegye. Hidegen dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű