25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
1/2 ek só
1 sütőpor
1 tojás a kenéshez
sajt a szóráshoz
1. A lisztet, túrót, vajat, sót és a sütőport összedolgozzuk.
2. Kinyújtjuk a tésztát és pogácsát szaggatunk, vagy csíkokat vágunk.
3. 180 fokra melegített sütőben sütjük.
Én zabpehelyliszttel készítem.
Medvehagymát is lehet belevágni, úgy még finomabb :) csak akkor hajtogatom a têsztát párszor.
Először a hagymát csipetnyi sóval pirítsuk meg a kókuszolajon. /maradhat roppanós, a sütőben majd megpuhul/ Hűtsük langyosra. Tészta elkészítése: Külön edényben kavarjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sütőport, a chilit, a sót, a borsot, a kurkumát és a rozmaringot összekeverjük. A paradicsomot lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk, majd az ajvarral, a túróval és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a túrót, a margarint jól összegyúrjuk. Ízlés szerint sózzuk. Lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm-re nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojással, és reszelt sajtal megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat gyúrjuk össze, az élesztőt is csak simán morzsoljuk bele, dolgozzuk könnyű tésztává. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. Ujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű