1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg zsír
2 ek. só
fél dkg élesztő /tejben felfuttatni!/
20 dkg trappista /fele a masszába, fele a tetejére/
3 db tejföl
Egy órát kell pihentetni, utána sütni!
1. Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. 3. Összegyúrjuk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal. Négyszögeket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét megmossuk, félbevágjuk, magházát kivágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, citromlével megcsepegtetjük. A leveles tésztát kiterítjük, négyzetekre vágjuk, kirakjuk a szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű