1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg zsír
2 ek. só
fél dkg élesztő /tejben felfuttatni!/
20 dkg trappista /fele a masszába, fele a tetejére/
3 db tejföl
Egy órát kell pihentetni, utána sütni!
Az élesztőt felfutatjuk A hozzávalókat a tojássárgával összegyúrjuk. 20 percig pihentetjük. Ha megkelt kinyújtjuk, tetejét tojásfehérjével megkenjük, reszeltsajttal megszórjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felfuttatott élesztővel, liszttel, cukorral, sóval, tojássárgájával, tejföllel és a zsírral jól kidagasztjuk a tésztát, majd 1 órát kelesztjük. A tepsiket kikenjük margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű