Családireceptkönyv.hu

Sajtos pogácsa (Helga-féle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
40 dkg vaj
10 dkg zsír
2 ek. só
fél dkg élesztő /tejben felfuttatni!/
20 dkg trappista /fele a masszába, fele a tetejére/
3 db tejföl

Elkészítés:


Egy órát kell pihentetni, utána sütni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Pogácsa
Pogácsa

A tejet, margarint, és a sót felforralom, majd belekeverem a lisztet, a tojást, tömlős sajtot. Megvárom míg kihűl (ha szükséges beleteszem a hűtőbe). Nagyon lisztes kézzel, mert lá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sajtos ropogós
Sajtos ropogós

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele. Azonnal kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Sajtos kocka, nem kell hajtogatni
Avatar Kovácsné kohajda Klaudia Kedvelnék Avatar Mamika Kedvelnék
Sajtos kocka, nem kell hajtogatni

Az összes hozzávalót összegyúrjuk. Nem kell sem dagasztani, sem keleszteni. Ujjnyi vastagra sodorjuk, késsel a tetejét bevagdossuk. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk sajttal és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS HÁROMSZÖG
SAJTOS HÁROMSZÖG

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, felfuttatjuk. (kb. 10 perc) A lisztet (vagy liszteket) átszitáljuk, belekeverjük a sót, majd az olajat, végül a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk