2 tojásfehérje
1/4 tk. só (ízlés szerint)
2 ek. olvasztott kókuszolaj
0,5 dl mandulatej
1 tk. citromlé
3 dkg tápióka keményítő
3 dkg szezámliszt
1/4 tk. szódabikarbóna
8 dkg egész szezámmag
1-2 ek. fekete szezámmag (opcionális)
A tojásfehérjéket verd fel kicsit, elég kézi habverővel, csak amíg picit elkezd habosodni. Add hozzá a sót, az olvasztott olajat, a tejet, citromlevet és keverd el. A tápiókát, szezámmaglisztet és a szódabikarbónát vegyítsd el és add hozzá, keverd csomómentesre. Legvégül keverd bele a szezámmagot. Kapcsold be az ostyasütőt, én majdnem maximum hőmérsékletre állítottam. Az enyém teflonos ugyan, de egy pici olajjal bekentem. Egy evőkanálnyi masszát tegyél a közepére, hajtsd le fedelét és süsd szép aranysárgára, ez pár percig tart, majd folytasd, míg el nem fogy a massza. Fontos, hogy jól süsd át, különben nem lesz ropogós.
Az élesztőt kevés cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A sót a 4 d tejben elkeverjük amíg feloldódik. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Mindent összeborítunk és összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 4 főtt krumplit összetörünk, összegyúrjuk 2 dl tejföllel, 1 csomag élesztővel, 3 teáskanál sóval, kb. 1/2 kg sima liszttel. 2. Körbelisztezett mély tálban letakarva hagyjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, a lisztet és a fűszereket, majd a tojásokat és a kefirt. Az egészet jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük. Héját levesszük. A tojásokat vízszintesen félbe vágjuk. A tojás sárgáját kivesszük. A sajttal elkeverjük a tojás sárgáját,majd ízlés szerint ízesítjük só...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű