A tésztához:
70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kis pohár kefir, 1 kis pohár tejföl, 1 dl olaj, 60 g cukor, 1 teáskanál só, 1 dl tej, 50 g élesztő
A krémhez: 250 g ráma, 30 g só
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 cm – méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habos, lágy kikevert sós Rámával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 db cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük,félórát kelesztjük a tepsibe, majd tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét sajttal vagy magokkal ( de ezt lehet, alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, vagy különböző krémekkel is tölteni)
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát. Közben a töltelékhez habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint, végül pedig hozzáadjuk a meglangyosított aludttejjel összekevert tojásokat. A tésztát gyo...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes