menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű sóskifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kis pohár kefir, 1 kis pohár tejföl, 1 dl olaj, 60 g cukor, 1 teáskanál só, 1 dl tej, 50 g élesztő
A krémhez: 250 g ráma, 30 g só

Elkészítés:


Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 cm – méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habos, lágy kikevert sós Rámával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 db cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük,félórát kelesztjük a tepsibe, majd tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét sajttal vagy magokkal ( de ezt lehet, alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, vagy különböző krémekkel is tölteni)

Habkönnyű sóskifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós ropogós
Túrós ropogós

A liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, a kihűtött, áttört burgonyát, a tojást, a tejfölt, a túrót, és jól összedolgozzuk. Pogácsa állagú tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos Perec
Sajtos Perec

A lisztet összekeverjük a szalakálival, hozzáadjuk a margarint, sót és végül a tejfölt. Összegyúrjuk és 2 órát pihentetjük. Kinyújtjuk, perec formázóval kiszaggatjuk és végül tojás...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
0. Szerb pogácsa
0. Szerb pogácsa

Rugalmas tésztát dagasztattam a géppel. Utána kelesztőtálba tettem a tésztát, 20 perc múlva átgyúrtam, majd megvártam míg megkelt. Utána vékony téglalap formára kinyújtottam, megke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Medvehagymás csiga
Medvehagymás csiga

A lisztet kimérjük a sóval együtt egy tálba, elkeverjük, majd ráütünk egy tojást. Ezután a tejet meglangyosítjuk, majd egy pici cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk benne az élesztőt....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk