A tésztához:
70 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kis pohár kefir, 1 kis pohár tejföl, 1 dl olaj, 60 g cukor, 1 teáskanál só, 1 dl tej, 50 g élesztő
A krémhez: 250 g ráma, 30 g só
Az élesztőt langyos cukros tejbe felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálba. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb 30 cm – méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habos, lágy kikevert sós Rámával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 db cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük,félórát kelesztjük a tepsibe, majd tojással lekenjük, megszórjuk a tetejét sajttal vagy magokkal ( de ezt lehet, alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, vagy különböző krémekkel is tölteni)
A hozzávalókat egy tálba mérjük és robotgéppel összeállítjuk. Sűrű masszát fogunk kapni. Majd egy szilikonos kinyomóba kanalazzuk (ha ilyen nincs akkor tökéletesen megteszi egy hab...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. E...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy deci, picit cukros langyos tejben felfuttatunk 3 deka élesztőt. Összegyúrjuk a lisztet 1 egész tojással, egy sárgájával, a tejföllel, egy kevés sóval margarinnal, az élesztős t...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Könnyű