menu

Családireceptkönyv.hu

Perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
3 dkg élesztő
2 dkg só
1/2 l tej
1 ek cukor
12 dkg zsír
1 tojás

Elkészítés:


1,5 dl palacsinta tészta sűrűségű (víz, só, liszt) keverék.
Az elkészített tojással megkent tepsibe rakott perec 1/2 órát pihen.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütni. Félig megsült akkor megkenjük a sóval.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pofon egyszerű sajtos pogácsa
Pofon egyszerű sajtos pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsa szaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és egy cs...

Elkészítési idő: 30-40m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS - MÉLYHŰTŐS
LÁNGOS - MÉLYHŰTŐS

Összedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Alexandra
MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA
MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A hagymát apróra vágjuk. A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgákat, élesztőt és...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Ropogós sajtosrúd
Ropogós sajtosrúd

A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk, hűtőben pihentetjük legalább pár órát, akár egy éjszakát, egy napo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk