1 kg liszt
3 dkg élesztő
2 dkg só
1/2 l tej
1 ek cukor
12 dkg zsír
1 tojás
1,5 dl palacsinta tészta sűrűségű (víz, só, liszt) keverék.
Az elkészített tojással megkent tepsibe rakott perec 1/2 órát pihen.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütni. Félig megsült akkor megkenjük a sóval.
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsa szaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és egy cs...
Elkészítési idő: 30-40m Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom géppel, és formázom is, és mehet a mélyhűtőbe. Jó étvágyat! Akár meddig, hónapokig tarthatod a mélyhűtőben!
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A hagymát apróra vágjuk. A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, tojássárgákat, élesztőt és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA lisztet a margarinnal összedolgozzuk, majd beletesszük a túrót is és avval is egy kicsit tovább dolgozzuk, hűtőben pihentetjük legalább pár órát, akár egy éjszakát, egy napo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű