Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pirog


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


.Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj (margarin)
- 2 dkg élesztő
- só
- 1 mokkáskanál cukor
- 2,5 dl tej

Töltelékhez:
- 40 dkg darálthús
- 5 dkg hagyma
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- pirosarany
- 2 kemény tojás apróra vágva

Sütéshez:
- olaj v. zsír

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, sózzuk, a mélyedésbe beleütjük a tojássárgákat, a kevés tejben felfuttatott élesztőt és a többi langyos tejet. Jól összedolgozzuk, kb. kétszeresére hagyjuk kelni.

Közben elkészítjük a tölteléket. Zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, lehetőleg víz nélkül pároljuk kb. 15 percig, míg zsírjára sül. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra vágott főtt tojást, tésztaszűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. Ne nyomkodjuk ki, nehogy pépes legyen! Kihűtve töltjük a 0,5 cm-re kinyújtott, kockákra vágott tészta közepébe. A tésztakockákat félbehajtjuk, széleit jól összenyomkodjuk. Ismét kelni hagyjuk, közben az olajat a sütéshez felmelegítjük.

Úgy sütjük ki, mint a fánkot. A megkelt felével helyezzük az olajba, lefedve sütjük néhány percig, ha világos piros, akkor megfordítjuk, fedő nélkül sütjük a másik oldalát. Az olajból kivéve lecsepegtetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütőben is lehet sütni, olaj nélkül. Egymás mellé rakjuk mint a buktákat, tetején megkenjük tojással vagy tejjel. Kb fél óra alatt kész.

Pirog

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pancsos sós rúd
Pancsos sós rúd

TÉSZTA: A lisztbe az összes hozzávalót belerakjuk.Alaposan kidagasztjuk.1órát kelesztjük.11-12 gombócra szedjük.Egyenként kisodorjuk.Egymás mellé rakjuk majd 20 percet pihentetjük....

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajtos köményes rúd
Sajtos köményes rúd

elkészítés A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, és letakarva legalább 1 órát pihentetjük, de még jobb, ha egy éjszakára a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tonhalas halacskák
Tonhalas halacskák

Az élesztőt egy kevés langyos vízben elkeverjük, hagyjuk, hogy feloldódjon. Egy mély edényben keverjük a liszthez a cukrot, a sót, az olajat, az élesztőt és a kézmeleg víz hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sós bagett
Sós bagett

Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk