Tészta
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
3 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
15 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag vagy szezámmag (én szezámmagot tettem )
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot és az apróra vágot sonkát
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
sütés 180 fok 25 perc
Leveles tésztát kinyújtjuk majd kockákra vágjuk. Minden kockára egylapka sajtot és virslit teszünk. Feltekerjük és 3 cm-es darabokra vágjuk. 220 fokon 15 percig sütjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott szalalkálit keverőedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojásokkal, a kefirrel, étolajjal, csipetnyi sóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. (Kenyérsütő g...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepesjuhtúrót a kakkukfűvel és borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a választott magot. Összeállítjuk a pogácsa tésztáját: a langyos tejhez adunk pici cukrot, és belemorzsoljuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű