Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vajdasági sós


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta

80 dkg liszt
5 dkg élesztő

4 dl tej
1 dl olaj

Töltelék

25 dkg margarin
3 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
15 dkg reszelt sajt
10 dkg sonka

Tetejére

1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag vagy szezámmag (én szezámmagot tettem )

Elkészítés:


Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.

Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot és az apróra vágot sonkát

A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.

A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
sütés 180 fok 25 perc

Trükkök, tippek, praktikák:



Vajdasági sós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós-kifli kolbászos-sajtos töltelékkel
Sós-kifli kolbászos-sajtos töltelékkel

Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,a sóval,olajjal összekeverjük. A közepébe öntjük a megkelt élesztőt és annyi langyos tejjel,hogy közep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar lángos
lángos

Kavarjuk össze külön edényben a folyékony és a száraz összetevőket. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagymás bagett
Lilahagymás bagett

A magokat egy órára áztassuk be 1 dl vízbe. A hozzávalókat összekeverjük, és olajos kézzel bagetteket formázunk belőle, amiket majd bagett lemezre helyezzünk. Megkelesztjük és 180C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Pizzás felfújt
Pizzás felfújt

A prosciuttot és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. A tojást és a paradicsompürét villával felverjük. Belekeverjük a fűszerkeveréket, sózzuk, végül összeforgatjuk a prosciuttóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk