menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tea csésze liszt
1 1/2 tea csésze tej
5 dkg vaj
15 dkg sajt
1 csomag szárított élesztő
3/4 teáskanál só
1 leves kanál cukrot
1 leves kanál szezámmag
5 dkg vaj kenéshez
liszt szóráshoz
olívaolaj kikenni a tálat

Elkészítés:


1. Az élesztőt feloldjuk a langyost tejjel cukorral
és 1 leves kanál liszt. Hagyjuk kelni.
2. Egy tálban tegyük a lisztet és a sót, öntsük bele
az olvasztott vajat és pezsgő élesztőt. Dagasszunk egy lágy tésztát, amelyet
azután a lisztezett deszkán gyúrjuk
3. Tegyük egy olívaolajjal kikent tálba, és hagyjuk
kelni kb. 1 óra.
4. Lereszeljük a sajtot reszelőn nagylyukon.
5. Nyújtsa ki a tésztát 1 cm vastagra a lisztezett
pulton.
6. Bekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk
sajttal a tetejét.
7. Felcsavarjuk szorosan a hosszú oldalán. Vágott
darab vastagsága mintegy 2-3 cm.
8. Helyezzük egy tálcára borított sütőpapírra.
Megszórjuk szezámmaggal.
9. Süssük előmelegített sütőben 190 ° C, a
ventilátor kb 20 percig.

Sajtos csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos háromszög
Sajtos háromszög

A tejet meglangyosítjuk, és 1-1,5 dl-nyit egy kis tálkába átmerünk belőle. Az élesztőt belemorzsoljuk, és beleszórjuk a cukrot is. Meleg helyen kb 15 perc alatt felfuttatjuk. A lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágota
Sörperec falatkák
Sörperec falatkák

Az élesztőt egy teáskanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben, majd lágy, rugalmas, de nem kemény tésztát dagasztunk belőle a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragad, pici lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Sajtos pogácsa
Pogácsa - Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt kb. 1 dl tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a 25 dkg Rámát, hozzáadjuk a tojást, sót, élesztős keveréket, majd annyi tejfölt, hogy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pogácsa - Juhtúrós pogácsa
Pogácsa - Juhtúrós pogácsa

1. Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. 2. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk