4 tea csésze liszt
1 1/2 tea csésze tej
5 dkg vaj
15 dkg sajt
1 csomag szárított élesztő
3/4 teáskanál só
1 leves kanál cukrot
1 leves kanál szezámmag
5 dkg vaj kenéshez
liszt szóráshoz
olívaolaj kikenni a tálat
1. Az élesztőt feloldjuk a langyost tejjel cukorral
és 1 leves kanál liszt. Hagyjuk kelni.
2. Egy tálban tegyük a lisztet és a sót, öntsük bele
az olvasztott vajat és pezsgő élesztőt. Dagasszunk egy lágy tésztát, amelyet
azután a lisztezett deszkán gyúrjuk
3. Tegyük egy olívaolajjal kikent tálba, és hagyjuk
kelni kb. 1 óra.
4. Lereszeljük a sajtot reszelőn nagylyukon.
5. Nyújtsa ki a tésztát 1 cm vastagra a lisztezett
pulton.
6. Bekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk
sajttal a tetejét.
7. Felcsavarjuk szorosan a hosszú oldalán. Vágott
darab vastagsága mintegy 2-3 cm.
8. Helyezzük egy tálcára borított sütőpapírra.
Megszórjuk szezámmaggal.
9. Süssük előmelegített sütőben 190 ° C, a
ventilátor kb 20 percig.
A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSem élesztő, sem sütőpor nem kell hozzá. Nincs szükség kelesztésre, hosszadalmas hajtogatásra; mégis puha, szellős, könnyű és nagyon finom. Érdemes kipróbálni! Fölforraljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA juhtúrót a vajjal a sóval összekeverjük, annyi lisztet rakunk hozzá hogy gyúrható legyen. 1 órát pihentetni hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kétfelé vesszük, ujjnyi vastagsá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű