Családireceptkönyv.hu

Puha tepertős-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
225 dl tejföl
3 dkg friss élesztő
1 ek Himalája só
1 egész tojás
15 dkg darált tepertő
1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 ek puha zsír
1 ek tejszín
a kenéshez: 1 ek olvasztott zsír
a szóráshoz: 2 maréknyi reszelt sajt
a teteje lekenéséhez: 1 egész tojás

Elkészítés:


A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt , az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztattam. (A tésztába beledagasztottam a darált tepertőt!) Meleg helyen duplájára kelesztettem.

Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem olvasztott zsírral vékonyan, majd egy marékra való reszelt sajttal átszórtam és meghajtottam (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával letakartam és 30 percig pihentettem.

Ezután újra kisodortam, zsírral vékonyan átkentem, sajttal enyhén átszórtam, majd újra meghajtogattam és újabb 30 percig pihentettem. Ezután kb. ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva) majd átkentem egy egész felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem és 25 percig a sütőlemezen pihentettem.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütöttem.

Puha tepertős-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Réteges krumplis pogácsa tökmaggal
Réteges krumplis pogácsa tökmaggal

A krumplikat megpucoljuk és megfőzzük. Amíg fő, az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos vízben. A lisztet összekeverjük a sóval. Ebben morzsoljuk el a margarint. Hozzáadjuk a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa karfiolból
Túrós pogácsa karfiolból

A karfiolt főzd puhára és alapos lecsöpögtetés után törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze. Ha nagyon puhának érzed, tehetsz még hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Rukkolás-sajntos lepény (Stahl)
Rukkolás-sajntos lepény (Stahl)

Vékonyan kivajazunk egy kisebb, kb. 20x30 centis kerámia sütőtálat, majd belehelyezzük a kész leveles tésztát. A rukkolát egy nagy szűrőbe szórjuk, majd forró vízzel leöntve lef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ágota
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztel a sót és a margarint elmorzsolom,beleteszem a sajtot amiből hagyok a tetejére és annyi tejfölt teszek hozzá hogy jól gyúrható tésztát kapjak.Vékonyra kinyújtom,meg kenem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk