menu

Családireceptkönyv.hu

Puha tepertős-sajtos pogácsa


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
225 dl tejföl
3 dkg friss élesztő
1 ek Himalája só
1 egész tojás
15 dkg darált tepertő
1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 ek puha zsír
1 ek tejszín
a kenéshez: 1 ek olvasztott zsír
a szóráshoz: 2 maréknyi reszelt sajt
a teteje lekenéséhez: 1 egész tojás

Elkészítés:


A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt , az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztattam. (A tésztába beledagasztottam a darált tepertőt!) Meleg helyen duplájára kelesztettem.

Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem olvasztott zsírral vékonyan, majd egy marékra való reszelt sajttal átszórtam és meghajtottam (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával letakartam és 30 percig pihentettem.

Ezután újra kisodortam, zsírral vékonyan átkentem, sajttal enyhén átszórtam, majd újra meghajtogattam és újabb 30 percig pihentettem. Ezután kb. ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva) majd átkentem egy egész felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem és 25 percig a sütőlemezen pihentettem.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütöttem.

Puha tepertős-sajtos pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Krumplis lángos
Krumplis lángos

A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pizza muffin
Pizza muffin

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a cukros tojást adagonként hozzákeverjük az olajjal és a tejszínnel felváltva. A szalámit apró ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos perec
Sajtos perec

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec formájú szaggatóval kiszaggatjuk. Tojással lekenjük a tetejét, majd mindegyiket belemártjuk reszelt sajtba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtroló
Sajtroló

Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk