50 dkg liszt
225 dl tejföl
3 dkg friss élesztő
1 ek Himalája só
1 egész tojás
15 dkg darált tepertő
1 csipetnyi őrölt fehérbors
1 ek puha zsír
1 ek tejszín
a kenéshez: 1 ek olvasztott zsír
a szóráshoz: 2 maréknyi reszelt sajt
a teteje lekenéséhez: 1 egész tojás
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt , az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztattam. (A tésztába beledagasztottam a darált tepertőt!) Meleg helyen duplájára kelesztettem.
Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem olvasztott zsírral vékonyan, majd egy marékra való reszelt sajttal átszórtam és meghajtottam (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával letakartam és 30 percig pihentettem.
Ezután újra kisodortam, zsírral vékonyan átkentem, sajttal enyhén átszórtam, majd újra meghajtogattam és újabb 30 percig pihentettem. Ezután kb. ujjnyi vastagra sodortam, a tetejét bevagdostam (hosszában és keresztben is kis közöket hagyva) majd átkentem egy egész felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggattam, szilikonos sütőpapírra helyeztem és 25 percig a sütőlemezen pihentettem.
A sütőt előmelegítettem 180 fokra és a pogácsákat aranybarnára sütöttem.
Nagyon guszta, ezt én is meg sütöm.. Köszönöm a receptet.
2 évesA hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tésztát négyrét hajtogatva egy órát pihentetjük. Majd újra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Kinyújtjuk, hajtogatjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A sóval ízesített tejet felforraljuk, majd belekockázzuk a vajat és hagyjuk, hogy elolvadjon a tejben. 2. Ezután folyamatos keverés mellett mehet bele a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű