Családireceptkönyv.hu

Sajtos-szezánmagos rúd2


Írta:

Elk. idő: 1,5-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg.liszt,
25 dkg vaj,
2 dl.tejföl,
2 dkg. élesztő,
3 ek.langyos tej,
2 kk.porcukor,
2 kk. só,
2 db. tojássárgája.
30 dkg reszelt sajt. + szezánmag.

Elkészítés:



A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk.
Félóránként kétszer-háromszor kinyújtjuk és hajtogatjuk.
Az utolsó hajtogatás után, kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és derelyemetszővel vékony csíkokat vágunk.
Tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámaggal megszórjuk és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok

Sajtos-szezánmagos rúd2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos-sonkás papucs
Sajtos-sonkás papucs

A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Juhtúrós pogácsa GM
Juhtúrós pogácsa GM

Kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, tojással, kefirrel összegyúrjuk, keleszteni hagyjuk egy órát. Utána 2x10perc elteltével kinyújtjuk, szaggatjuk, bevagdaljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtfánk
Sajtfánk

A tejet tegyük fel forralni, majd ha felmelegedett, tegyük bele a vajat. Ha elolvadt, szórjuk bele a lisztet, kicsit tegyük vissza a tűzre, majd ismét levéve beleütjük a tojást,bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk