1 doboz (50 dkg) gyorsfagyasztott leveles vajas tészta, 2 tojás, 10 téglalap alakú hajszálvékonyra szeletelt gépsonka, ízlés szerint mustár és ecetes torma.
A sonkaszeleteket félbevágom, így összesen 20 darabot kapok. 10 szeletet vékonyan megkenek mustárral, 10 szeletet pedig ecetes tormával. A felengedett tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire ez lehetséges anélkül, hogy a tészta elszakadna, és 20 négyzetre vágom. Egy-egy tésztadarabot megkenek a felvert tojással, ráteszek egy szelet sonkát, és a két szélét behajtva, szorosan felcsavarom, és úgy helyezem el a sütőlemezen, hogy a tekercs vége alulra kerüljön, vagyis hogy ne tudjon szétnyílni. A tetejét megkenem a felvert tojással, és az előmelegített forró sütőben, de a közepesnél valamivel kisebb hőnél, (170 Cº) 15-18 percig sütöm. Hidegen is, melegen is nagyon finom.
Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk.Ekkor lisztezett felüle...
Elkészítési idő: 60 percA hozzávalókat szépen összegyúrjuk - attól függően, hogy krémesebb, vagy "rögösebb" túrónk van-e, változhat a tészta állaga, menet közben nyugodtan tehetünk még hozzá akár rizslisz...
Elkészítési idő: 1 óra◾️A 200 ml tejben a 20 g élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk. ◾️A lisztben elkeverjük a sót majd hozzáadjuk, az olajat és az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát. ◾...
Elkészítési idő: 90 perc