menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás tekercs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 doboz (50 dkg) gyorsfagyasztott leveles vajas tészta, 2 tojás, 10 téglalap alakú hajszálvékonyra szeletelt gépsonka, ízlés szerint mustár és ecetes torma.

Elkészítés:


A sonkaszeleteket félbevágom, így összesen 20 darabot kapok. 10 szeletet vékonyan megkenek mustárral, 10 szeletet pedig ecetes tormával. A felengedett tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtom, amennyire ez lehetséges anélkül, hogy a tészta elszakadna, és 20 négyzetre vágom. Egy-egy tésztadarabot megkenek a felvert tojással, ráteszek egy szelet sonkát, és a két szélét behajtva, szorosan felcsavarom, és úgy helyezem el a sütőlemezen, hogy a tekercs vége alulra kerüljön, vagyis hogy ne tudjon szétnyílni. A tetejét megkenem a felvert tojással, és az előmelegített forró sütőben, de a közepesnél valamivel kisebb hőnél, (170 Cº) 15-18 percig sütöm. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelesztés nélküli sajtosrúd
Kelesztés nélküli sajtosrúd

A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TÖLTÖTT PÁRNÁCSKÁK
TÖLTÖTT PÁRNÁCSKÁK

az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk majd az anyagokat jól összedolgozzuk a virslit vagy bármilyen kolbászt vékony hosszúkás szeletekre vágjuk és a kinyújtott t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
krumplis pogácsa (Ninától)
krumplis pogácsa (Ninától)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 20 percig kelesztjük. A tésztát kinyújtjuk, és újabb 20 percig kelesztjük a deszkán. Pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tökmagos pogácsa
Tökmagos pogácsa

1A tejet langyosítjuk (szigorúan langyos és nem meleg!!), majd ebben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és lefedjük 2Amíg felfuttatjuk az élesztőt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk