50 dkg liszt
25 dkg margarin
1,5 dkg élesztő
3-4 evőkanál tejföl
2 teáskanál só
3 tojássárgája.
A tetejére:
1 tojássárgája
15 dkg sajt
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tejfölben az élesztőt elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Sütőpapíron a sütő tepsinél méretűre, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd áttesszük a tepsibe. A felvert tojássárgájával lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Ezután csíkokra vágjuk, az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. (Azért jó, ha már eleve a tepsiben van a sajttal való megszórás előtt, mert így a sajt nem szóródik szét.
Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk.
Most sertés és marhahús keverékéből készült. Figyelni kell arra, hogy elég zsíros legyen mindkét hús. De általában csak marhából szoktam, kellően zsírosból másképp szaraz lesz. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel sim...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát ½ órát pihentetni, 1cm vastagra nyújtani, sajttal megszórni és derelyevágóval felvágni. Előmelegített sütőben sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű