50 dkg liszt
25 dkg margarin
1,5 dkg élesztő
3-4 evőkanál tejföl
2 teáskanál só
3 tojássárgája.
A tetejére:
1 tojássárgája
15 dkg sajt
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tejfölben az élesztőt elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Sütőpapíron a sütő tepsinél méretűre, 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd áttesszük a tepsibe. A felvert tojássárgájával lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Ezután csíkokra vágjuk, az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. (Azért jó, ha már eleve a tepsiben van a sajttal való megszórás előtt, mert így a sajt nem szóródik szét.
Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk.
1. Lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába is. 2. A liszteket átszitáljuk és az élesztővel (ha frisset használsz, azt a tejhez keverd), cukorral elkeverjük. Majd a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. ◾️A liszteket átszitáljuk, hozzáadjuk az olajat és a sót majd kicsit elkeverjük. ◾️Ezután mehet bele az élesztős tej is....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA vajat, lisztet, a főtt, áttört burgonyát és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5-6 cm-es rudacskákra vágjuk. A tetejüket lekenjük 1 felvert tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiterített leveles tésztát vékonyan megkenem ketchuppal, mustárral, majd felvágom középen, illetve kis háromszögekre szaggatom. A háromszögek alapjára helyezem az apró virsli da...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű