menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkini chips


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Mivel mostanában elég málnánk és meggyünk van, a kevert sütik és gyümölcsös piskóták szezonjukat élik.
Néha az ember már úgy érzi, elég az édességből (így van ez advent idején is). Most is valami sósra vágytam, de nem volt kedvem sütögetni, így ismét a Pinterest-et hívtam segítségül.
Chipset szerettem volna, de nem hagyományosat... nem krumplit. Kijött a találat: cikkini chips. (az eredeti receptet ITT megtaláljátok.) Mekkora ötlet, pont van is a hűtőben!
Először is előmelegítettem a sütőt 190 fokra, majd fogtam egy közepes méretű cukkinit, alaposan megmostam, majd kicsit vastagabbra állítottam az uborka szeletelőt és vékony körlapokra szeleteltem az egész cukkinit.
Előkészítettem a keveréket, amiben minden szál cukkinikarikát meg szerettem volna forgatni. Később rájöttem, hogy nem is nagyon tapad meg rajtuk a cucc és sokkal macerásabb is, így inkább szórtam...de ezt majd később.
Mivel parmezán sajtom nem volt, lereszeltem egy negyed bögrényi trappistát, hozzáadtam szintén egy negyed bögrényi burgonyapelyhet (vagy gluténmentes zsemlemorzsát), fél mokkáskanál sót, egy mokkáskanál fokhagyma granulátumot és egy kevés borsot. Ezeket alaposan elkevertem, majd minden cukkiniszeletet vízbe mártottam és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam.
Na és akkor itt jön az, hogy én nem forgattam, hanem a már előre felsorakoztatott chipsekre szórtam a fűszeres keveréket.
Betettem a sütőbe és kb 25 percig sütöttem őket - érdemes figyelni, sütőfüggő, nehogy odaégjenek, mert ha nagyon vékonyak, akkor könnyen pirulnak.
Fűszeres, ropogós finomság! :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen

1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük. 2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Duplán sajtos ropogós
Duplán sajtos ropogós

A lisztet a puha margarinnal, a reszelt sajttal, a sóval, majd a tejföllel jól összegyúrom, sima felületű cipót formázok belőle, és legalább 1 órára hűtőbe teszem (de akár egy éjsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Tepertős- szilvalekváros kalap
Tepertős- szilvalekváros kalap

A lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük 1 kávéskanál sóval, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl joghurtot/kefirt meglangyosítunk, simára keverjük a cukorral, az élesztővel és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Virlis virágok
Virlis virágok

Az élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk