Családireceptkönyv.hu

Sajtos-pesztós csavart rudak


Írta:

Adag: 6-12 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 lap leveles tészta
150 g pesztó
150 g reszelt mozzarella sajt
1 tojássárgája
só, bors
50 g reszelt parmezán

Elkészítés:


180 fokra melegítsd elő a sütőt.
Terítsd ki az egyik tésztalapot, kend el rajta egyenletesen a pesztót, majd szórd rá a mozzarellát.
Takard le a másik lappal. Egy éles késsel vágd fel csíkokra, majd a csíkok mindkét végét megragadva csavarj rajtuk egyet!
A rudakat helyezd el egy sütőpapírral borított tepsin, kend meg a tetejüket tojássárgájával. Sózd, borsozd és szórd meg őket parmezán sajttal!
25 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Sajtos-pesztós csavart rudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sonkás, sajtos pogácsa
Sonkás, sajtos pogácsa

A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a többi hozzávalóval összegyúrom. 1 óra pihenés után vékonyra nyújtom, a tésztát megkenem tejföllel, felét megszórom apróra vágott sonkáva...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós pogácsa karfiolból
Túrós pogácsa karfiolból

A karfiolt főzd puhára és alapos lecsöpögtetés után törd össze egy krumplinyomóval. Add hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverd össze. Ha nagyon puhának érzed, tehetsz még hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar burgonyás pogácsa
burgonyás pogácsa

Elkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa

Bedagasztjuk, 30 perc kelesztés, utána kinyújtani, rákenni a töpcsit, hajtogatni, utánna még 2 x... 30 percenként hajtogatni... 200 fokon sütni... (hajtogatás a linken)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk