Családireceptkönyv.hu

Kelt krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
1 tk. só
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 dl olaj
2 tojássárgája
köménymag

3-4 db burgonya
12 dkg vaj
1 tojás

Elkészítés:


Sós vízben héjában megfőzünk 3-4 db közepes nagyságú burgonyát. Ha kihűlt meghámozzuk. Közben készítünk sima kelt tésztát. 30 dkg simalisztet és 20 dkg réteslisztet egy tálba szórunk. Adunk hozzá 1 dl olajat, 1 teáskanál sót, 2 tojássárgáját, kevés egész köménymagot. Közben 2,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd felfuttatunk benne 3 dkg élesztőt. Ha az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a tésztához a tejjel együtt és szép fényesre kidolgozzuk. Hagyjuk duplájára kelni kb fél órát. Ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A tészta felére reszelünk 12 dkg hideg vajat, majd a burgonyát. A reszelő nagy lyukú részét használjuk. Ízlés szerint sózzuk, majd ráhajtjuk a tésztát. 20 perc után ismét félbehajtjuk a tésztát. Majd várunk megint 20 percet. Utána a tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk köménnyel vagy sajttal majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Nekem 3 közepes méretű tepsi lett ebből az adagból.

Kelt krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Borbála
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Felfuttatom. Közben a lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, a sóval, majd a közepébe lyukat készítek és beleütöm a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Anya féle sajtos
Anya féle sajtos

A hozzávalókat összegyúrom. Kinyújtom. A tetejét megkenem a tojásfehérjével, amit előtte villával kissé felvertem. Megszórom sajttal (esetleg köménymaggal, tökmaggal) a tésztát. De...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sonkás tekercs tormamártással
Sonkás tekercs tormamártással

Legelőször bekapcsolom a sütőt 180 fokra. míg melegszik elkészítem a piskótát. A 6 tojás fehérjét a sóval kemény habbá verem. nem kapcsolom ki a mixert, úgy adom hozzá egyesével a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)
Ropogós sajtos rúd (a legjobb)

Az összegyúrt tésztát legalább 1 éjszakára a hűtőben pihentetjük (ha tudjuk, ha nem, az sem baj) Vékonyra kinyújtani, vízzel megkenni, majd mehet rá a reszelt sajt (gouda kevésbé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk