menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt krumplis pogácsa


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
1 tk. só
3,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 dl olaj
2 tojássárgája
köménymag

3-4 db burgonya
12 dkg vaj
1 tojás

Elkészítés:


Sós vízben héjában megfőzünk 3-4 db közepes nagyságú burgonyát. Ha kihűlt meghámozzuk. Közben készítünk sima kelt tésztát. 30 dkg simalisztet és 20 dkg réteslisztet egy tálba szórunk. Adunk hozzá 1 dl olajat, 1 teáskanál sót, 2 tojássárgáját, kevés egész köménymagot. Közben 2,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd felfuttatunk benne 3 dkg élesztőt. Ha az élesztő szépen feljött, hozzáadjuk a tésztához a tejjel együtt és szép fényesre kidolgozzuk. Hagyjuk duplájára kelni kb fél órát. Ha megkelt a tészta kinyújtjuk kb 1 cm vastagra. A tészta felére reszelünk 12 dkg hideg vajat, majd a burgonyát. A reszelő nagy lyukú részét használjuk. Ízlés szerint sózzuk, majd ráhajtjuk a tésztát. 20 perc után ismét félbehajtjuk a tésztát. Majd várunk megint 20 percet. Utána a tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, megszórjuk köménnyel vagy sajttal majd 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Nekem 3 közepes méretű tepsi lett ebből az adagból.

Kelt krumplis pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa 1 kg áttört krumpli 1 kg liszt 36 dkg zsír 8 teáskanál só 1 tojás + 1 a kenéshez. 1 kis db. tejföl 5 dkg élesztő Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy csipet cukorral, majd a töpörtyű kivételével a többi alapanyaghoz adjuk. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk (ha szükséges, tejet még adhatu...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Pogácsa - dívány
Pogácsa - dívány

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd kb. egyujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mini (2-3 centis) méretben kiszaggatjuk. Sütőpapírra tesszük őket, megkenjük tojássárgájával, és tetszés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar sósrudak egyszerűen
sósrudak egyszerűen

A tejfölt a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt. A liszteket összekeverem, hozzáadom a sót, a zsiradékot, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt és jól összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk