Tészta
80 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
1 ek cukor
5 dl tej
1 ek só
2 dl napraforgó olaj
Töltelék
20 dkg csirkemell sonka (apró kockára vágva)
10 dkg császárszalonna (füstölt, apró kockára vágva, de elhagyható)
15 dkg csípős kolbász (apró kockára vágva)
1 nagy db lilahagyma (apró kockára vágva)
30 dkg csemegekukorica
30 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
450 g tejföl (1 nagy tejföl)
Teteje
2 ek tejföl
1 db tojássárgája
3 ek szezámmag
Tészta
1 dl langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, és futtassuk fel, majd tegyük félre.
A lisztet egy tálba tesszük, és mélyedést csinálunk a közepébe, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót a maradék tejjel. Végül bedagasztjuk (addig gyúrjuk, míg nem fog ragadni). Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük (1 óra).
Töltelék
Eközben előkészítjük a töltelékhez való dolgokat. A sonkát, kolbászt, lilahagymát, bacont apróra kockázzuk, a sajtot lereszeljük.
A tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, és ízlés szerint ízesíthetjük sóval, borssal (én szoktam beletenni még fokhagyma granulátumot is).
Ha a tészta megkelt kettéválasztjuk, és egyesével vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, és ráhalmozzuk a feltétet (sonkát, kukoricát, bacont, hagymát, sajtot).
Szorosan feltekerjük, és éles késsel háromszögeket (vvv) vágunk (aki nem szeretne háromszöget vágni, az tekercseket is vághat).
Teteje
Ráhelyezzük a tepsire (amin zsírpapír van) az első adagot, és a tetejét lekenjük a tejfölös-tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal.
A két rúd kétszeri sütésre van kész, kb. 30 perc alatt sül meg egy adag.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a tojásokkal, majd összedolgozzuk a sóval, borssal, sütőporral elvegyített liszttel. A kolbászt egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a margarinnal összegyúrjuk. 2. Belemorzsoljuk az élesztőt a tál egyik oldalára, hozzátesszük a tojást a másik oldalra, a sót, a cukrot, a tejfölt és a sajtot. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét ízesítjük sóval, borssal, és a citrom kifacsart levével krémesre keverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A tojást kihabosítjuk a tojássárgájával és a mascarponéval, ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, várjuk meg, amíg felfut. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük bele a sót. A puha...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: Könnyű