- 4 bögre liszt
- 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg)
- 3 tojás sárgája
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
- 1 kocka élesztő (50 g)
1257866459-7AE0_800x600
Kép: sutigyar.hu
1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
3. A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. A mami szerint este érdemes begyúrni és reggel sütni. Egyébként jobb is két részletben, mire kell a pogácsa pedig, akkor már csak szaggatni és sütni kell.
4. A hűtőbe tálba tegyük, takarjuk le egy nejlonnal, vagy műanyagfedővel.
5. Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sajtot is szórhatunk rá még pluszban.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük őket 180-200 fokon.
Forrás:dolgosmama.blogspot.hu
Élesztőt felfuttatjuk cukor és langyos tej hozzáadásával.A tésztát jól összedolgozzuk hogy jó sima legyen.Egy óra pihentetés! Addig a burgonyát megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A megk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztát este készítjük, hogy legyen ideje pihenni reggelig. 2. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. 3. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, sózzuk. 4. Közepébe mélye...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk,kinyújtjuk 1 cm vastagra A tojást rákenjük a tésztára majd rászórjuk a sajtot Egyforma méretű csíkokra feldaraboljuk tespibe helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, margarint, túrót, sót összegyúrjuk, negyed óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Tojással meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű