Családireceptkönyv.hu

Bögrés vajas pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 4 bögre liszt
- 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg)
- 3 tojás sárgája
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
- 1 kocka élesztő (50 g)

1257866459-7AE0_800x600



Kép: sutigyar.hu

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
3. A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. A mami szerint este érdemes begyúrni és reggel sütni. Egyébként jobb is két részletben, mire kell a pogácsa pedig, akkor már csak szaggatni és sütni kell.
4. A hűtőbe tálba tegyük, takarjuk le egy nejlonnal, vagy műanyagfedővel.
5. Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sajtot is szórhatunk rá még pluszban.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük őket 180-200 fokon.

Forrás:dolgosmama.blogspot.hu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Szalonnás hagymás pogácsa
Szalonnás hagymás pogácsa

Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt és a sót. A cukrozott meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt a liszhez adjuk és bedagasztjuk. 1 órát kelesztjük. Li...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtosrúd
Sajtosrúd

Előző éjszaka már be lehet gyúrni és a hűtőbe tenni, ekkor nem kell, hogy langyosak legyenek a hozzávalók, csak ha aznap akarjuk sütni. A lisztet átszitáljuk, bele egy nagy tálba....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámos juhtúrós pogácsa
Szezámos juhtúrós pogácsa

Ezeket összedolgozzuk, kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, és megsütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk