1 kg liszt
1 kocka ráma
másfél evőkanál só
bors
2-3 dl tejföl
1 élesztő 1 + 0.5dl tej
Az élesztőt a langyos enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben összekeverjük a hozzávalókat, a borsot a lisztbe is szoktam tenni, + még a végén a tetejére is tekerek egy keveset. A margarint is hozzá morzsoljuk, és a sót. Mikor kész az élesztő az összessel jól összegyúrjuk. Kb fél órát kelesztjük. Utána kinyújtjuk, megkenjük tepertő krémmel.Összehajtjuk újra újra kinyújtjuk megint megkenjük a krémmel. Aztán összehajtjuk és fél óráig pihentetjük.Ezt még 2X megismételjük félóránként.
Aztán kinyújtjuk pogácsákat szaggatunk, tojással, vagy csak tojás sárgával megkenjük, 15-20 perc alatt készre sül.
Jó étvágyat hozzá :)
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a joghurtot és összegyúrjuk a tésztát. Kellemes tapintású, puha, könnyen nyújtható té...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, mindegyikből cipót formálunk. 2. A töltelékhez a puha margarint összekeverjük a sajttal, 4 felé osztjuk. 3. A cipókat lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat jól összegyúrtam majd fóliába burkolva ment a hűtőbe 1 órára. Több időt is eltölthet ott, tehát előre is elkészíthető. a töltelékhez a hozzávalókat kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű