Fél kg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 ek só, kb 2 ek tejföl, a kenéshez tojás
Mindent mindennel összekeverek, kinyújtóztatom kb 2 cm vastagra, megkenem tojással, esetleg megszórom sajttal, szezámmaggal, köménnyel, ki hogy szereti.
A perectésztát összedolgozom. Viszonylag kemény tészta lesz az eredmény, de kiválóan lehet vele dolgozni, nem szakad, nem ragad. A tésztát késsel feldaraboljuk, majd a két tenye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, még forrón áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd ha felfutott a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítottam a tésztát, mindent a hűtőből vettem ki, hideg hozzávalókkal dolgoztam. A tejfölt egy nagyon picit meglangyosítottam, majd egy tk. cukorral elkevertem és belemorzsol...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk. Hagyni 30-40 percig kelni, kinyújtjuk, megkenjük tepertővel, hajtogatjuk. 30 percig pihentetjük. A hajtogatást és a kenést 2-szer megismételjük. Közte mindig 30 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű