1,5 kg krumpli
1 ek só a főző vízbe
75 dkg liszt
30 dkg zsír
1 ek. só
A puhára főtt krumpliról leönteni a főzőlevet, még forrón összetörni.Összegyúrni, kétfelé osztani, ujjnyi vastagra nyújtani, bevagdosni, kiszaggatni.
200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütni.
A liszt mennyisége függ a krumplitól is, a tésztának puhának kell lennie.
A sót rögtön belerakhatjuk a lisztbe, egy villával elkeverem. Elmorzsoljuk a zsírt a liszttel. Tojásokat belerakom, tejfölt kis adagokban hozzákeverem, hogy felvegye. Hidegen dolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSárgarépa és a hagyma apró kockákra vágjuk és megsütjük, amíg aranybarna közepes lángon 10 percig. A cukkinit lereszeljük. A zöldeket is apróra vígjuk. Keverjük össze a csirkehússa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, kb 30 percig hűtőben pihentetjük. 5 részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk, háromszögeket kágunk, szívószállal lyukat vágunk. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű