1,5 kg krumpli
1 ek só a főző vízbe
75 dkg liszt
30 dkg zsír
1 ek. só
A puhára főtt krumpliról leönteni a főzőlevet, még forrón összetörni.Összegyúrni, kétfelé osztani, ujjnyi vastagra nyújtani, bevagdosni, kiszaggatni.
200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütni.
A liszt mennyisége függ a krumplitól is, a tésztának puhának kell lennie.
A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral megfuttatjuk benne az élesztőt. Amíg az élesztő készülődik, a többi hozzávalót egy tálba szórjuk. A felfuttatot...
Elkészítési idő: 70 percAz élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel és az olajjal puhára gyúrjuk . 1 órát hagyjuk kelni. 4 cipóra osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Elkészítjük a...
Elkészítési idő: 2 óraA langyos tejben elkeverünk egy teáskanál kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és nagyjából tíz perc alatt felfuttatjuk. Egy dagasztótálba belemérjük a lisztet, a sót,...
Elkészítési idő:lisztet átszitálom, a sütőporral és a sóval. Hozzáadom a tojás sárgáját, tejfölt, tejet, olvasztott vajat. ( A vajjal vigyázzunk! Ne legyen forró! A tojás miatt.) Összegyúrom, l...
Elkészítési idő: