tészta hozzávalók :
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 tk. só
1 kanál cukor
1/2 dl olaj
1.5 dl bor
1 tojássárgája
tetejére:
felvert tojásfehérje
szezámmag
egész mák
A tojássárgával kikeverem az összes hozzávalót,
A tésztát téglalapra kinyújtom kb. 1 cm-re, megkenem a kissé felvert fehérjével, megszórom szezámaggal, s kicsit rá is nyomkodom . A tészta lapot megfordítom , lekenem a maradék fehérjével és megszórom a mákkal . Az egészet először 1 cm vékony csíkokra vágom , majd 6 cm -es rudakra vágom fel. Most egyenként megtekerem . 20 perc alatt megsütöm .
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. „Lapjában” kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1/2 cm-es fala maradjon. A kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, margarint, sót, fele sajtot összegyúrjuk a joghurttal. Érdemes hűtőben pihentetni, ha van idő rá, ha nem lehet vele dolgozni tovább. Vékonyra nyújtjuk és pereceket szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni és 1 éjszakát fagyasztóba tenni. Picire szaggatni , megkenni tojással a tetejét és sajtot,magokat tenni rá,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első 4 összetevőt összekeverni, majd bele a reszelt sajt, a hagymák és a sütőporos liszt. A muffin formába adagolni és a közepükbe - az eredeti recept szerint - minivirslit nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű