Családireceptkönyv.hu

Sós teasütemény


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt, 0.5 kg margarin, 3 dl hideg tejszín és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen, 6 db tojássárgája, 5 dkg só, 1 db élesztő.
A lekenéshez tojás.

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egész tojással is de a csak sárgájával szebb színe lesz ). Ezután hűtőbe tesszük 2 órára, addigra áthűl úgy a tészta, hogy szépen szeletelhető legyen.
A kívánt formára vágjuk. Felvágás után újra lekenjük tojással és megszórjuk, amivel szeretnénk. Pl. : reszelt sajt, köménymag, darált mák, lenmag, szezámmag, durvára őrölt mandula, darált dió.
180 – 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp : a 3 dl tejszín helyettesíthető 3 dl tejföllel!

Trükkök, tippek, praktikák:


1x1 cm-es kockákra vagy hold alakra,körre szaggatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos-Rögös túrós házi ropi
Sajtos-Rögös túrós házi ropi

A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a Rögös túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hűtős pogácsa
Hűtős pogácsa

Éjszakás pogácsa. Egy tejfölben (175 g) elkeverünk egy tojást és egy csomag friss élesztőt. Fél kg lisztben elkeverünk egy csapott ek.sót, elmorzsolunk egy margarint. Hozzáöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
A világ legjobb sajtos rúdja
A világ legjobb sajtos rúdja

Aprítógépbe tesszük a vajat, a lisztet, a sót és a reszelt sajtot. Összekeverjük, úgy, hogy nagyjából összeálljon. Kiöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a tejszínt, majd azzal együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vendégváró sajtos ropogós
Vendégváró sajtos ropogós

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk