1 kg liszt, 0.5 kg margarin, 3 dl hideg tejszín és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen, 6 db tojássárgája, 5 dkg só, 1 db élesztő.
A lekenéshez tojás.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egész tojással is de a csak sárgájával szebb színe lesz ). Ezután hűtőbe tesszük 2 órára, addigra áthűl úgy a tészta, hogy szépen szeletelhető legyen.
A kívánt formára vágjuk. Felvágás után újra lekenjük tojással és megszórjuk, amivel szeretnénk. Pl. : reszelt sajt, köménymag, darált mák, lenmag, szezámmag, durvára őrölt mandula, darált dió.
180 – 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp : a 3 dl tejszín helyettesíthető 3 dl tejföllel!
1x1 cm-es kockákra vagy hold alakra,körre szaggatjuk.
A Ramat a sóval habosra keverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben a cukorral. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a tejföllel, a tojással és az olajjal összekeverjük és egy ruga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A leveles tésztákat felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. 2. Felkockázzuk a bacont, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkré...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kókuszzsírt kissé megolvasztottam, a nyers céklát lereszeltem, majd minden hozzávalót a késes aprítóba tettem, és ez szépen el is végezte a munka piszkos részét helyettem. Ennek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű