1 kg liszt, 0.5 kg margarin, 3 dl hideg tejszín és annyi hideg víz amennyit a tészta felvesz, hogy nyújtható legyen, 6 db tojássárgája, 5 dkg só, 1 db élesztő.
A lekenéshez tojás.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, úgy hogy az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe de nem kell keleszteni. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük tojássárgájával ( lekenhetjük egész tojással is de a csak sárgájával szebb színe lesz ). Ezután hűtőbe tesszük 2 órára, addigra áthűl úgy a tészta, hogy szépen szeletelhető legyen.
A kívánt formára vágjuk. Felvágás után újra lekenjük tojással és megszórjuk, amivel szeretnénk. Pl. : reszelt sajt, köménymag, darált mák, lenmag, szezámmag, durvára őrölt mandula, darált dió.
180 – 200 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp : a 3 dl tejszín helyettesíthető 3 dl tejföllel!
1x1 cm-es kockákra vagy hold alakra,körre szaggatjuk.
A lisztet elmorzsolom a vajjal, majd hozzáadom a Rögös túrót, a tejfölt, sót és sütőport. Alaposan kidolgozom a tésztát, majd meglisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűÉjszakás pogácsa. Egy tejfölben (175 g) elkeverünk egy tojást és egy csomag friss élesztőt. Fél kg lisztben elkeverünk egy csapott ek.sót, elmorzsolunk egy margarint. Hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítógépbe tesszük a vajat, a lisztet, a sót és a reszelt sajtot. Összekeverjük, úgy, hogy nagyjából összeálljon. Kiöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a tejszínt, majd azzal együt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Könnyű