sonka ízlés szerint
pizzakrém ízlés szerint
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 csipet só
2 ek cukor
1 dl étolaj
1 doboz kefír
2 db tojás
70 dkg liszt
sajt ízlés szerint
1.1 dl tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, 2 egész tojást, egy doboz kefírt, 1 dl étolajat összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, és egy óráig kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.
2.Egy kis cipót kiveszünk, kézzel megfelezünk és kinyújtjuk mindkettőt azonos méretre.
3. Az egyik lapot megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apróra vágott sonkát. A megkent lapot befedjük a másikkal és 12 cikkre vágjuk, majd feltekerjük a szélétől kezdve.
4.Megkenjük tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen. Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben és egy kávéskanálnyi cukorban letakarva felfuttatom. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrom – már az élesztővel. A tejfölt a végére hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű