menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás csiga


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


sonka ízlés szerint
pizzakrém ízlés szerint
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 csipet só
2 ek cukor
1 dl étolaj
1 doboz kefír
2 db tojás
70 dkg liszt
sajt ízlés szerint

Elkészítés:


1.1 dl tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, 2 egész tojást, egy doboz kefírt, 1 dl étolajat összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, és egy óráig kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.
2.Egy kis cipót kiveszünk, kézzel megfelezünk és kinyújtjuk mindkettőt azonos méretre.
3. Az egyik lapot megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apróra vágott sonkát. A megkent lapot befedjük a másikkal és 12 cikkre vágjuk, majd feltekerjük a szélétől kezdve.
4.Megkenjük tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos-sós kifli
Joghurtos-sós kifli

Kelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Szezámos-mákos sós süti
Szezámos-mákos sós süti

A liszteket összedolgozzuk a vajjal, reszelt sajttal, a tojások sárgájával, a sütőporral, a mákkal, a tejföllel és a sóval. Pogácsa keménységűre gyúrjuk, majd fél cm vastagságúra n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Húsos párna
Húsos párna

A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pogácsa - Aranyló tejfölös pogácsa
Pogácsa - Aranyló tejfölös pogácsa

1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet a margarinnal és a KNORR Marhahúsleves ízesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk