Családireceptkönyv.hu

Lakodalmas omlós töpörtyűs pogács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

300 g liszt,
80 g megdarált töpörtyű,
100 g zsiradék (lehetőleg disznózsír),
2 tojássárgája,
15 g élesztő,
só,
tejföl.

Elkészítés:


300 g lisztből, 80 g megdarált töpörtyűből, 100 g zsiradékból (lehetőleg disznózsírból) 2 tojássárgájából, tejfölben feloldott 15 g élesztőből és 1 kávéskanál sóból a szükségesnek megfelelő tejföl hozzáadásával rétestésztánál valamivel lágyabb tésztát gyúrunk.
Háromszor egymás után hajtogatjuk és kinyújtjuk, aztán kétujjnyi vastagra hagyva pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a tetejét késsel bevagdossuk.
A tepsiben még fél óra hosszat pihentetjük, azután tojással megkenve, jó meleg sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad belőle sajnálni az alapanyagot sem, mert attól lesz belőle a legjobb magyar sós sütemény, a töpörtyűs pogácsa!

Lakodalmas omlós töpörtyűs pogács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Sajtos tallér
Sajtos tallér

Mindent egybe dolgozok. Kalács kemyénységű tészta legyen . Pihentetem hűtőben akár 2 órát is. Finomabb, könnyebb sütni nem ragad és nem folyik ki belőle a zsiradék ! Diónyi va...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós-Sajtos,  túrós rúd
Sós-Sajtos, túrós rúd

A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben 1 órát állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval rudakat vágu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Diós pogácsa
Pogácsa - Diós pogácsa

1. A felengedett tésztát lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagra kinyújtom, majd a felvert tojást rákenem a teljes tésztafelületre. 2. Rászórom a sóval elkevert darált diót, és ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSICSERIS BURGONYÁS POGI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENT
CSICSERIS BURGONYÁS POGI (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENT

Elkészítés: Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük egy órát. Majd rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk 1,5 ujjnyi vastagra, szaggatjuk, leken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk