Családireceptkönyv.hu

Lakodalmas omlós töpörtyűs pogács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

300 g liszt,
80 g megdarált töpörtyű,
100 g zsiradék (lehetőleg disznózsír),
2 tojássárgája,
15 g élesztő,
só,
tejföl.

Elkészítés:


300 g lisztből, 80 g megdarált töpörtyűből, 100 g zsiradékból (lehetőleg disznózsírból) 2 tojássárgájából, tejfölben feloldott 15 g élesztőből és 1 kávéskanál sóból a szükségesnek megfelelő tejföl hozzáadásával rétestésztánál valamivel lágyabb tésztát gyúrunk.
Háromszor egymás után hajtogatjuk és kinyújtjuk, aztán kétujjnyi vastagra hagyva pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a tetejét késsel bevagdossuk.
A tepsiben még fél óra hosszat pihentetjük, azután tojással megkenve, jó meleg sütőben megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem szabad belőle sajnálni az alapanyagot sem, mert attól lesz belőle a legjobb magyar sós sütemény, a töpörtyűs pogácsa!

Lakodalmas omlós töpörtyűs pogács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos perecke
Sajtos perecke

2 evőkanál vízben a szalatkát feloldjuk. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 30 perc pihentetés. Sütő előmelegítve 200'C. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, Perec szúr...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhtúrós háromszögek
Juhtúrós háromszögek

A hozzávalókat összegyúrtam, majd vékonyra kinyújtottam, 2 ek olajjal, majd 2 ek tejföllel megkentem. Megszórtam 100 g reszelt trappista sajttal, 1 kis fej felaprított lilahagymáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-pesztós csavart rudak
Sajtos-pesztós csavart rudak

180 fokra melegítsd elő a sütőt. Terítsd ki az egyik tésztalapot, kend el rajta egyenletesen a pesztót, majd szórd rá a mozzarellát. Takard le a másik lappal. Egy éles késsel vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk