45 dkg liszt
22,5 dkg margarin
20 dkg sajt
4,5 dkg sertés zsír
2 db tojás sárgája
3 ev kanál tejföl
3 csapot teáskanál só
Összeállítjuk a tésztát és hűvös helyen 1 órát pihentetjük Lisztezett deszkán kb mm-re ki nyujtjuk 7 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk és formázzuk tepsibe tesszük és tojásfehérjével lekenjük Sütés 180 fok lékeverős sütőben
A tejet pici cukorral, élesztővel felfuttatjuk, majd mély tálba összekeverjük a tészta hozzávalóival a maradék langyos tejjel . 1 órát kelesztjük. Megfelezzük a tésztát, és vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a margarint, a túrót, a tojást és a sót összedolgozzuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket lekenjük felv...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsiradékot, a sót és a lisztet elmorzsoljuk, majd a tejföl is hozzáadva összegyúrjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel téglalapokra vágjuk. Megkenjük a felvert toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, sütjük. Krém: Ezeket kikeverjük simára, és sűrűre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű