60 dkg finomliszt
30 dkg tejföl
25 dkg vaj
3 dkg élesztő
2 t.k. só
A lisztet 20 dkg vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, majd a liszt közepében egy kis lyukat készítünk, ebbe öntjük bele a langyos tejfölt, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, majd kisodorjuk. A megmaradt 5 dkg puha vajat a tésztára kenjük.
Összehajtogatjuk négyszögletesre. 20 percet pihentetjük, újra kisodorjuk, majd hajtogatjuk. Összesen háromszor. Ujjnyi vastagságúra sodorjuk, késsel megvagdossuk kicsit a tésztát. Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapapíros tepsire sorakoztatjuk, lekenjük tojással és még 30 percet kelesztjük. 200 fokon sütjük.
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A tésztát dagasztás u...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesElkészítés: A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne kevés cukorral. Közben lereszeljük a sajtot, félreteszünk belőle kb. 10 dkg-ot a pogik tetejére. Az összes hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle. Előkészítjük a virsliket. Hosszanti oldalukat behasíthatjuk és sajtot helyez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat / margarint. Ezután hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű