Családireceptkönyv.hu

Sajtos háromszög


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
5 dl tej
5 dkg élesztő
1,5 kk cukor
75 dkg finomliszt
2 kk só
1 dl olaj
1 tojás
Töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)

Lekenéshez:
tojás

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk, és 1-1,5 dl-nyit egy kis tálkába átmerünk belőle. Az élesztőt belemorzsoljuk, és beleszórjuk a cukrot is. Meleg helyen kb 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a sóval majd a kovásszal, az olajjal, a tojással és a fokozatosan hozzáadott többi tejjel jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha sima, közepesen kemény kelt tészta lesz belőle. Letakarva meleg helyen kb 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a puha margarint a reszelt sajttal összedolgozzuk, a sajt sósságától függően megsózzuk.

Amikor a tészta megkelt, finoman átgyúrjuk és megfelezzük. Egyenként 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. A margarinos sajtot rákenjük. Szorosan felcsavarjuk, és addig sodorgatjuk, hogy egyenként kb 50 cm hosszúak legyenek. Ezután cikk-cakk alakban a késsel háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, de nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük megnövekedni. Felvert tojással lekenjük, meleg helyen 20-25 percen át kelni hagyjuk. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal szép aranybarnára sütjük.

Sajtos háromszög

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
*Zsíros pogácsa
*Zsíros pogácsa

Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas tészta ( sajtos pogácsa, sajtos rúd, ízes levé
Vajas tészta ( sajtos pogácsa, sajtos rúd, ízes levé

Előkészítés: A vajat kevés liszttel összegyúrjuk, és téglalap alakúra formázzuk. A széleiből levágunk kisebb csíkokat, és körülbelül a vaj 10 %-át majd a tésztába gyúrjuk. A megm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tibor
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. Közben a burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük. Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálban...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttekercs
Sajttekercs

A tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, majd megszórjuk a resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk