- 250 dkg. liszt
- Felfuttatni:
-- 0,5 élesztő
-- pici tej és cukor
- 1 db. tojás (+ 1 a kenéshez)
- 5 dkg. teavaj
- 5 dk. zsír
- 8,8 dkg. tejföl (Kispohár (175 g.) tejföl fele)
- 6 dkg. natúr tömlős sajt (100 grammos tömlős sajt felénél picit több)
- 3 kávéskanál só
- reszelt trappista sajt
Az összetevőket összegyúrjuk, majd lehetőleg hosszabban - 1-2 órán át - pihentetjük.
Ha megvan kinyújtjuk és összehajtjuk. (Legalább 3x, de minél többször, annál jobb)
Kiszaggatjuk szaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással a tetejét és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
1. A tészta összeállítása kézzel & pihentetés. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem benne a sót. A zsiradékot apró darabokban beleszeletelem, majd az egészet először összemor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A lisztet összemorzsolom a Ramával. 2.A langyos tejet összekeverem a élesztővel, egy csipetnyi cukorral és felfuttatom. 3.Majd a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval együtt...
Elkészítési idő: 90-120m Nehézség: KözepesA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 20 percre. Addig előkészítjük az eszközöket, amelyekkel formázzuk a krékereket. Derelyevágó, eset...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű* Összegyúrom * Zárható műanyag dobozba teszem vagy folpackba csomagolom és egy éjszakára a hűtőbe teszem. * Reggel kinyújtom vékonyra (alá lisztezek) * Lekenem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű