- 250 dkg. liszt
- Felfuttatni:
-- 0,5 élesztő
-- pici tej és cukor
- 1 db. tojás (+ 1 a kenéshez)
- 5 dkg. teavaj
- 5 dk. zsír
- 8,8 dkg. tejföl (Kispohár (175 g.) tejföl fele)
- 6 dkg. natúr tömlős sajt (100 grammos tömlős sajt felénél picit több)
- 3 kávéskanál só
- reszelt trappista sajt
Az összetevőket összegyúrjuk, majd lehetőleg hosszabban - 1-2 órán át - pihentetjük.
Ha megvan kinyújtjuk és összehajtjuk. (Legalább 3x, de minél többször, annál jobb)
Kiszaggatjuk szaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással a tetejét és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és megsózzuk. Amikor a vaj már teljesen felolvadt, beleöntjük a lisztet és kézi habverővel simára keverjük a masszát....
Elkészítési idő:A margarint a liszttel és a sóval elmorzsolom. Az egyik tojást szétválasztom, a fehérjét elteszem, a többi tojást a tejföllel és az ecettel elkeverem, majd hozzáadom a margarinos...
Elkészítési idő: 40A tésztát kinyújtjuk, 2-3 mm vékonyra. Megkenjük felvert tojással. 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szorosan feltekerjük a csíkokat habroló csőre. 20 percet pihentetjük, majd 10-15...
Elkészítési idő: