- 250 dkg. liszt
- Felfuttatni:
-- 0,5 élesztő
-- pici tej és cukor
- 1 db. tojás (+ 1 a kenéshez)
- 5 dkg. teavaj
- 5 dk. zsír
- 8,8 dkg. tejföl (Kispohár (175 g.) tejföl fele)
- 6 dkg. natúr tömlős sajt (100 grammos tömlős sajt felénél picit több)
- 3 kávéskanál só
- reszelt trappista sajt
Az összetevőket összegyúrjuk, majd lehetőleg hosszabban - 1-2 órán át - pihentetjük.
Ha megvan kinyújtjuk és összehajtjuk. (Legalább 3x, de minél többször, annál jobb)
Kiszaggatjuk szaggatóval, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással a tetejét és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben sütjük.
A sajt kivételével az összes hozzávalót keverd össze egy villával, míg végül egy sűrű masszát kapsz. Ha híg lenne, tegyél hozzá még egy kevés zabpelyhet, nekem a megadott mennyiség...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát. Ne tévesszen meg minket, ha a tészta nagyon kemény. Ilyennek kell lennie. Akár kivehetjük az asztalra is a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat. Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit vágjuk fel kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hagyjuk telj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes